spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΠάτρα: Συνάντηση Κουτσούμπα- Πελετίδη στο δημαρχείο

Πάτρα: Συνάντηση Κουτσούμπα- Πελετίδη στο δημαρχείο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε τον Γ.Γ. του ΚΚΕ στην είσοδο του Δημαρχείου.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Πελετίδης, ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, όπως η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Πατραϊκού λαού και όχι με εργαζόμενους δίμηνων, τρίμηνων ή οκτάμηνων συμβάσεων.

Πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος, για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και την ικανοποίηση των οξυμένων λαϊκών αναγκών.

Σήμερα, μετά τις περικοπές, απ’ όλες τις κυβερνήσεις και τη χρηματοδότηση να έχει φτάσει στο 35% των χρημάτων που έπαιρνε ο Δήμος το 2010.

Καμιά αρμοδιότητα στους Δήμους χωρίς την πλήρη χρηματοδότηση και τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται με ευθύνη ενός Δημόσιου Κρατικού Φορέα, χωρίς συμπράξεις με ιδιώτες (ΣΔΙΤ) και εργολάβους, καθώς επίσης, αξιοποίηση των κονδυλίων από ΕΣΠΑ, που είναι χρήματα και του Ελληνικού λαού, για έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας, ο λαός της και η νεολαία της.

Αμέσως μετά την συνάντηση, προχώρησαν σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.
Ο Δήμαρχος Πατρέων αρχικά, καλωσορίζοντας τον Γ.Γ. του ΚΚΕ, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στην πόλη μας και αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει ο Δήμος μας και του έθεσε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην βοήθεια και την συνδρομή που έχει από το ΚΚΕ ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια, «στο μεγάλο αγώνα που δίνει για τον λαό της Πάτρας. Μας δίνει δύναμη το να ξέρουμε ότι ένα κόμμα πάει στη Βουλή, τα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας».

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, αφού ευχήθηκε «δύναμη και υγεία σε όλους, που τόσο ανάγκη έχουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε», τόνισε:

«Είναι δική μας χαρά που βρισκόμαστε στην Πάτρα, με όλη την αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ και συναντιόμαστε με τον Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη. Έναν Δήμο, την τρίτη πόλη της Ελλάδας, με αξιόλογο έργο, πρότυπο δράσης, αγωνιστικότητας, υπεράσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης και του λαού της, για όλους τους Δήμους της χώρας, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Διοίκηση σε όλη τη χώρα. Μας το λένε όπου πάμε Δήμαρχοι, «φίλοι» και «εχθροί» και εννοώ χαριτολογώντας, ακόμα και Δήμους που είναι αντίπαλων πολιτικών πεποιθήσεων.

Οι Δήμοι είναι ουσιαστικά τοπικά κράτη, που οι κυβερνήσεις διαχρονικά, τους έχουν δώσει πάνω από 200 αρμοδιότητες, χωρίς τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις. Μιλάμε ουσιαστικά για υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα ένας Δήμος, όπως ο Δήμος Πατρέων, να μην μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά και σωστά για τα συμφέροντα του λαού, αφού οδηγεί σε ελλείψεις, όπως μείωση προσωπικού, αλλά και έργων.

Εμείς, ως ΚΚΕ, παλεύουμε, μέσα και έξω από την Βουλή, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με ευθύνη του κράτους, ενώ όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε και υποσχόμαστε και από ‘δω, ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του λαού και της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, για να λυθούν καίρια ζητήματα, που είναι στο χέρι της κεντρικής εξουσίας να λυθούν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων