spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΎδρα: "Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης" στο ΙΑΜΥ

Ύδρα: “Μπουμπουλίνα και Κολοκοτρώνης” στο ΙΑΜΥ

Σε ζεστή ατμόσφαιρα, στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 21 Νοεμβρίου το θεατρικό μονόπρακτο «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΟΙ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ…», που σκηνοθέτησε και ερμηνεύει η διεθνής ηθοποιός Δέσποινα Μοίρου, βασισμένο στη βιογραφία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και στα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η παράσταση που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, παρουσιάστηκε στο Ι.Α.Μ.Υ. στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν αρκετοί Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας, με τήρηση πάντα των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η Δέσποινα Μοίρου με το κείμενο και την ερμηνεία της μας μετέφερε σε σελίδες της Ιστορίας μας και γνωστοποίησε τη φιλία και τη σχέση που είχαν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία παρουσίασε τη μύηση των δύο Ηρώων στη Φιλική Εταιρεία και τον όρκο τους, αλλά και η σκηνή που ο Κολοκοτρώνης καταφεύγει στην Παναγία ζητώντας να βοηθήσει τους Έλληνες να «ψυχωθούν».

Το μονόπρακτο έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο, που η ηθοποιός ζήτησε από όλους να πουν μαζί της.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου ευχαρίστησε τη Δέσποινα Μοίρου για την ωραία προσπάθεια και τόνισε ότι η Ύδρα είναι η τρίτη περιοχή της Ελλάδος που παρουσιάστηκε το μονόπρακτο, μετά το Σουφλί και την Κομοτηνή, τόπους καταγωγής της ηθοποιού, πριν ταξιδεύσει στους Έλληνες της Ομογένειας της Αμερικής, εκεί όπου ζει μόνιμα η Ελληνίδα ηθοποιός.

Μάλιστα, σε ανάμνηση αυτής της βραδιάς, της πρόσφερε ένα υπέροχο φουλάρι, έργο του μεγάλου ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, καθώς και τον καλαίσθητο κατάλογο της Έκθεσης έργων του Θεόφιλου που φιλοξενήθηκαν στο Ι.Α.Μ.Υ.

Στην παρουσίαση του έργου παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάκης Χρηστίδης, ο Καθηγητής της Α.Ε.Ν. Θανάσης Μερτζάνης, ο Δάσκαλος Γιώργος Βλαχοδημήτρης, η Συμβολαιογράφος Δέσποινα Τσερκέζη, ο Επιχειρηματίας Χρήστος Ντούσκος, η Θεοδωράννα Ανδριανοπούλου και άλλοι φίλοι μας, τους οποίους ευχαριστούμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων