spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Βελόπουλος για την κουνουποκτονία στην Πελοπόννησο

Ο Βελόπουλος για την κουνουποκτονία στην Πελοπόννησο

Η καθυστέρηση του διαγωνισμού της κουνουποκτονίας προβληματίζει τους κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου, αναφέρει σε ερώτησή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναλυτικά η ερώτηση:

“Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της κοινωνίας της Πελοποννήσου, επικρατεί προβληματισμός και περίσκεψη στους κτηνοτρόφους της περιοχής, αναφορικά με την καθυστέρηση του διαγωνισμού κουνουποκτονίας στα μέρη τους. Η οικεία Περιφέρεια, για μια ακόμη φορά, επέδειξε αργά, τα σχεδόν ανύπαρκτα αντανακλαστικά της, αναφορικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή, με απώτερο στόχο την στήριξη της κτηνοτροφίας και την αποφυγή της επανεμφάνισης ασθενειών, σχετιζόμενων με τα κουνούπια στα ζώα.

Η μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του σχετικού διαγωνισμού και οι ερασιτεχνικές και επιδερμικές ενέργειες επίλυσης του προβλήματος, με μικρές τοπικές εργολαβίες, ενέχουν μεγάλους κινδύνους επανεμφάνισης ασθενειών σε ανθρώπους (ιός του Δυτικού Νείλου, ελονοσία κλπ.) αλλά και στα ζώα (καταρροϊκός πυρετός), σχετιζόμενους με το κουνούπι. Δυστυχώς, φτάσαμε στο φθινόπωρο και λόγω της κρατικής αδιαφορίας, παρουσιάστηκαν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού των αιγοπροβάτων στη Μεσσηνία, με αποτέλεσμα, την ζημία σε ζωικό κεφάλαιο αλλά και την οικονομική ζημία του κτηνοτροφικού τομέα της Πελοποννήσου, κυρίως, στην Λακωνία και στη Μεσσηνία, που επλήγησαν.

Το κουνούπι, δυστυχώς, σήμερα (αρχές Νοέμβρη), στη Μεσσηνία, έχει φουντώσει επικίνδυνα, λόγω της μεγάλης υγρασίας και των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών, γι’ αυτό η Πολιτεία καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με γενικευμένη ακρίβεια, πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ, η κτηνοτροφία έχει περισσότερο ανάγκη την αρωγή της Πολιτείας, προκειμένου να μην διαταραχθεί η καλή απόδοση στις τιμές, γάλακτος, κρέατος κλπ.

Απαιτείται επίσπευση της κουνουποκτονίας και επαρκής χρηματοδότηση, ιδίως στις περιοχές που παρουσιάζονται εξάρσεις καταρροϊκού πυρετού, αλλά και εμβολιασμός στα ζώα, ώστε να μην αφεθούν οι κτηνοτρόφοι αλλά και τα ζώα τους στο έλεος των κουνουπιών και του Θεού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί:
• Προτίθεσθε να παρέμβετε καταλλήλως στις αρμόδιες τοπικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Πελοποννήσου, προκειμένου να επισπευσθεί ο διαγωνισμός κουνουποκτονίας, ώστε να προστατευθούν οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή;

• Για ποιους λόγους καθυστέρησε αδικαιολόγητα ο διαγωνισμός κουνουποκτονίας στην περιοχή της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα, η καθυστέρηση αυτή να κοστίσει σε ζωικό κεφάλαιο και να προκληθεί, έτσι, οικονομική ζημία στον κτηνοτροφικό τομέα της περιοχής;

• Για ποιους λόγους προτιμάται η δαπανηρή και ασύμφορη λογική των ημίμετρων, όπως είναι π.χ. οι μικρές τοπικές εργολαβίες κουνουποκτονίας, αντί της κανονικής διευρυμένης λύσης μιας ενιαίας εργολαβίας, προς καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την περιοχή της εν λόγω Περιφέρειας;

• Προτίθεσθε να αποζημιώσετε τους κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου, των οποίων τα ζώα επλήγησαν από καταρροϊκό πυρετό;”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων