«Τα γραφεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Τρίπολη, που βρίσκονται στην οδό Ελευθ. Βενιζέλου έκλεισαν ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση. Λειτουργούσαν για πολλά χρόνια αρχικά σε χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας (2009-11) και στη συνέχεια του Δήμου Τρίπολης (2011-21). Φέτος η δομή έκλεισε».

Αυτό κυκλοφόρησε το πρωί του Σαββάτου από μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αναστάτωση, σε φίλους και γνωστούς της οργάνωσης. Αργότερα, με ανακοίνωση του το “Χαμόγελο του παιδιού” εξηγεί γιατί – εν μέρει – έφυγε από την Τρίπολη και πώς θα γίνεται πλέον η εξυπηρέτηση των οικογενειών και των παιδιών που έχουν ανάγκη. Λέει, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν αναστέλλει τις δράσεις του στην πόλη της Τρίπολης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απομακρύνεται από τις εγκαταστάσεις του στην Τρίπολη – που μέχρι πρότινος λειτουργούσε το σύνολο των εξειδικευμένων και ολιστικών υπηρεσιών του δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια σε ανάγκη ή κίνδυνο – μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Στην Τρίπολη συνεχίζουμε να λειτουργούμε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που ευγενικά μας έχει παραχωρήσει ο δήμος Τρίπολης και να στηρίζουμε ολιστικά τα Παιδιά και τις οικογένειες με πρόβλημα διαβίωσης. Με στόχο την ολιστική κάλυψη των αναγκών των παιδιών και οικογενειών στον Νομό Αρκαδίας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει τις Δράσεις του στην Περιφέρεια, διαφοροποιώντας τον τρόπο στήριξης, και λειτουργώντας Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας».
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Το γεγονός συμπίπτει με τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση της πρώτης 25ετίας δράσεων από την ίδρυσή του. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αρχές Νοεμβρίου γιόρτασε τα 25 χρόνια προσφοράς δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στα τόσα χρόνια δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Υποστήριξε ολιστικά και εξατομικευμένα 1. 802.303 παιδιά και τις οικογένειές τους.
Περισσότεροι από 12.500 εθελοντές αποτελούν την «ψυχή» του Οργανισμού
Περισσότεροι από 15.000 χορηγοί & υποστηρικτές
συμβάλλουν στην υποστήριξη του Χαμόγελου κάθε παιδιού
Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία είναι αρωγός στις προσπάθειες και ενέργειες του Οργανισμού για την προστασία κάθε παιδιού και οικογένειας στη χώρα.
«Όλα ξεκίνησαν από ένα μικρό παιδί, από τον Ανδρέα τον γιο μου. Τίποτα δεν ήταν εύκολο, καταφέραμε, όμως, να ανταπεξέλθουμε στις αναρίθμητες δυσκολίες με αφοσίωση και αυταπάρνηση. Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να ακολουθήσουμε το όραμα του Ανδρέα και τα επόμενα 25 χρόνια. Χωρίς εσάς δεν γίνεται. Σας ευχαριστώ» δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιαννόπουλος.