Συνάντηση Νίκα- Μαλτέζου με αντιπροσωπεία χυμοποιών

0

Με χυμοποιούς και συνεταιριστικούς φορείς από την Αργολίδα και τη Λακωνία συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη.

Στη συνάντηση, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου και Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη, συζητήθηκαν ζητήματα που συνδέονται με καταστροφές στο εισόδημα, κυρίως λόγω της ακαρπίας και της μικροκαρπίας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι όσα τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση θα τα μεταφέρει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, κατά την προγραμματισμένη για την ερχόμενη συνάντηση που θα έχει μαζί του, στην Αθήνα.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, καλώντας τον παράλληλα να επισκεφθεί τις δύο εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες.

Η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Μαλτέζου για το θέμα:

“Σημαντική και γόνιμη ήταν η συνάντηση την οποία είχαμε χθες με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο υποφαινόμενος, με αντιπροσωπεία χυμοποιών από τους νομούς μας. Θέσαμε το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης που πρέπει να προβλεφθεί και στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ενημερώσαμε επίσης για την ανάγκη να απαιτήσουμε την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ της ζημίας που υπέστη η Αργολίδα από την ακαρπία και η Λακωνία από μικροκαρπία. Ζητήσαμε δε να οριστεί νέα συνάντηση με τον Αντρέα Λυκουρέντζο, ώστε να καταλήξουμε στο σχετικό αποτέλεσμα.

Και η συνάντηση αυτή θα κανονιστεί άμεσα, όπως μας είπε ο Περιφερειάρχης.
Και τα δύο θέματα αυτά ανέλαβε να τα θέσει ο περιφερειάρχης την προσεχή εβδομάδα στον Υπουργό Σπήλιο Λίβανο, σε συνάντηση που θα έχει μαζί του ο Περιφερειάρχης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.”