Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν ο δημιουργός των μεγάλων τηλεοπτικών σειρών επέστρεψε μέσα από τη Δημόσια τηλεόραση κάνοντας για μια ακόμη φορά ένα βήμα πρωτοποριακό για την Ελληνική τηλεόραση, «ζωντανεύοντας» στη μικρή οθόνη τρία λογοτεχνικά αριστουργήματα.

Μετά το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Βαρδιάνος στα Σπόρκα» και το αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, «Ποιος ήταν ο φονεύς του αδελφού μου», η νέα μίνι σειρά με τίτλο «Κρίσιμες στιγμές», (μεταφορά του βιβλίου της Γαλάτειας Καζαντζάκη) της οποίας η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί αμέσως μετά το τέλος της μεταφοράς του δεύτερου διηγήματος, έρχεται να καθηλώσει τόσο με την αριστουργηματική μεταφορά του όσο και με τις συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών υπό τις μαεστρικές καθοδηγήσεις φυσικά του Μανούσου Μανουσάκη.

Στην Καρυά Αργολίδας σε ένα σκηνικό ανατριχιαστικό μιας που η ιστορίας μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’40 γυρίστηκαν σημερα σκηνές της mini σειράς η οποία θα προβληθεί στην ΕΤ1 και βασίζεται στη συλλογή διηγημάτων της Γαλάτειας Καζαντζάκη “Κρίσιμες στιγμές”

Ένας παράνομος έρωτας. Η αδελφική αγάπη. Η μετάνοια. Η απώλεια ενός ανθρώπου αλλά και η ανάσταση ενός άλλου.

Οι κρίσιμες στιγμές της Κατοχής. Με την Τάνια Τρύπη και τον Άκη Σακελλαρίου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και πλειάδα ηθοποιών που συνθέτουν τόσο μοναδικά την μεταφορά ενός συγκλονιστικού διηγήματος της μεταπολεμικής πεζογραφίας.

Γλυκομίλητος, ευγενικός και με μια ηρεμία που την ένιωθες σε κάθε σημείο που είχε στηθεί το σκηνικό των γυρισμάτων ο Μανούσος Μανουσάκης πραγματοποίησε τα γυρίσματα της σειράς στην Καρυά με κομπάρσους μάλιστα κατοίκους του χωριού όπως ο Γιάννης Γαλάνης κα.