spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΗλεία: Ο δήμος Πύργου αποκτά "έξυπνα" υδρόμετρα

Ηλεία: Ο δήμος Πύργου αποκτά “έξυπνα” υδρόμετρα

Ένα έργο που με την ολοκλήρωσή του καθιστά τον Πύργο πόλη-πρότυπο σε πανελλαδικό επίπεδο στη διαχείριση του νερού, αποτελεί η δεύτερη φάση εγκατάστασης ψηφιακών υδρόμετρων και ανιχνευτών πίεσης στην πόλη και τα περίχωρα.

Την παρουσίαση του έργου έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/11) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μαζί με την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου και τον εκπρόσωπο της –προσωρινά-αναδόχου τεχνικής εταιρείας «ΘΗΤΑ-ΦΙ» Άγγελος Δραγκόλας.

Πρόκειται για την υλοποίηση του μεγάλου έργου ελέγχου και αυτοματοποίησης του συστήματος ύδρευσης και μέσω ψηφιακών εφαρμογών smart ville.

Η δεύτερη μεγάλη φάση του έργου του δικτύου ύδρευσης, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 2,7 εκ. ευρώ, αφορά στην εγκατάσταση 8.000 ηλεκτρονικών ρολογιών, εκ των οποίων 5.000 θα τοποθετηθούν στην πόλη του Πύργου και 3.000 στα περίχωρα. Επίσης θα τοποθετηθούν 8 ανιχνευτές πίεσης στην πόλη και 6 σταθμοί μέτρησης πιέσεων στην περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη εργολαβία ύψους 2,5 εκ. ευρώ (έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ) ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση περίπου 6.000 ψηφιακών υδρόμετρων.

«Αυξήσαμε την δίκαιη, ειλικρινή καταγραφή και την ασφάλεια του συστήματος μέσω του συγκεκριμένου έργου», δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
«Μετριάζεται η απώλεια ύδατος, εντοπίζεται γρήγορα η βλάβη και γενικώς να υπάρχει δίκαιη καταμέτρηση της καταναλούμενης ποσότητας ύδατος. Παράλληλα, μέσω της ψηφιακής εφαρμογής smart ville ο πολίτης μέσω του κινητού του τηλεφώνου θα μπορεί να βλέπει ανά πάσα στιγμή στοιχεία που αφορούν στην κατανάλωση του σπιτιού του. Η εφαρμογή θα έχει ιστορικό κατανάλωσης, θα ανιχνεύει τυχόν διαρροές και επίσης θα διαθέτει ιστορικό τιμολογίων, όπως και πληρωμή λογαριασμών. Είναι μια μεγάλη εξυπηρέτηση για όλους τους πολίτες.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που μελετήθηκε επί των ημερών μας, δημοπρατήθηκε και το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ. Ένα έργο που έχει καθολική υλοποίηση από την παρούσα δημοτική αρχή και διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και των υπαλλήλων της, που με τον δικό μας συντονισμό και της προέδρου κ. Τζανέτου, έχει κάνει σημαντικά άλματα μέσα σε δυο χρόνια καραντίνας και δυσκολιών».

Το λόγο πήρε αμέσως μετά η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη Τζανέτου, η οποία δήλωσε:

«Είμαστε πάντα στο πλευρό των δημοτών μας, για το καλύτερο αποτέλεσμα για τη καλύτερη ποιότητα νερού και τη πιο δίκαιη καταγραφή της κατανάλωσης».
Τέλος, ο εκπρόσωπος της προσωρινά αναδόχου-μέσω ανοιχτού διαγωνισμού-Τεχνικής Εταιρείας «ΘΗΤΑ-ΦΙ», Άγγελος Δραγκόλας αφού αναφέρθηκε στην υλοποίηση του πρώτου έργου, τόνισε ότι το συγκεκριμένο, καθιστά τον Πύργο την πρώτη ψηφιακή πόλη στην Ελλάδα στη διαχείριση του νερού της.
«Τον προηγούμενο χρόνο εγκαταστήσαμε στην πόλη του Πύργου 6.000 ψηφιακά υδρόμετρα. Μέσα σε έξι μήνες ολοκληρώσαμε ένα έργο-σταθμό για την πόλη. Η ΔΕΥΑΠ Πύργου εκσυγχρονίζει το δίκτυό της και αναβαθμίζει τις τεχνολογίες της. Με τη δεύτερη φάση, που είμαστε προσωρινοί ανάδοχοι, πάμε να ολοκληρώσουμε το έργο σε όλη την πόλη.

Όλα τα υδρόμετρα θα μετρούν ψηφιακά την κατανάλωση και δεν θα υπάρχει καμία απώλεια από το δίκτυο του Ερυμάνθου, των πηγών και των γεωτρήσεων. Οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους μια εφαρμογή που θα ελέγχει την κατανάλωση, το ιστορικό και τους λογαριασμούς.

Ουσιαστικά ο Πύργος θα είναι η πρώτη ψηφιακή πόλη που διαχειρίζεται το νερό της. Θα φτιάξουμε συνολικά ένα έργο πρότυπο για όλη την Ελλάδα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων