spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Βυζαντινό Χορό "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους"

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Βυζαντινό Χορό “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους”

Μέσα σε πανηγυρικό και συνάμα συγκινητικό κλίμα διεξήχθη σήμερα Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς Αργολίδας στο Άργος, η πρώτη Γενική Συνέλευση του Βυζαντινού Χορού “Αγιος Πέτρος Επίσκοπος Αργους” καθώς και οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. για την τριετία 2022-2024, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς της νόσου Covid-19.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ψαλμώδηση από όλους μας του Απολυτικίου του Προστάτη Αγίου μας, Πέτρου Επισκόπου Άργους του Θαυματουργού, του οποίου το πάνσεπτο όνομα φέρει τιμητικά το Σωματείο μας. Ακολούθως ο απερχόμενος, πρώτος Πρόεδρός μας κ. Ευάγγελος Μαρινόπουλος πραγματοποίησε τον απολογισμό των δράσεων της πρώτης τριετίας για τον Χορό, αναφερόμενος στις σημαντικότερες παρουσίες με αποκορύφωμα τη συμμετοχή μας στα Πρωτοκλήτεια 2019 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε με μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές του Χορού από τα πρώτα νηπιακά βήματά του, από το μακρινό 2007, αλλά και σε όλα ονομαστικά τα παιδιά, νέους και νέες που έχουν ήδη αφήσει αξιόλογο αποτύπωμα στο χώρο της Ψαλτικής και διακονούν τόσο σε ιερά αναλόγια της Μητροπόλεώς μας όσο και από άλλα μετερίζια την Εκκλησία του Χριστού. Ακολούθως ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος κ. Κανέλλος Νικήτας υπογράμμισε τη σημασία του “συνδέσμου της αγάπης” με την οποία οφείλουμε όλοι μας να συνδεόμαστε ώστε το μέλλον να διαγράφονται λαμπρό και μακρό.

Το στίγμα του έδωσε και ο υποψήφιος, μεταξύ άλλων, κ. Αλέξιος Λυγγίτσος, που με την τεράστια διοικητική εμπειρία που διαθέτει, διεκδίκησε την ψήφο των μελών του Χορού. Ας σημειωθεί πως συγχαρητήριο χαιρετισμό απέστειλε και ο Οσιολογιώτατος Τριτεύων Πατριαρχικός Διάκονος κ. Καλλίνικος (Ιωάννης) Χασάπης, ένα εκ των ιδρυτικών και αρχαιοτέρων μελών του Σωματείου μας.

Ύστερα από τις νόμιμες εκλογές που διεξήχθησαν, παρουσία της Δικαστικής Αντιπροσώπου κ. Ειρήνης Δούρου, ανεδείχθη το νέο 5μελες Δ.Σ. ως εξής: Μαρινόπουλος Ευάγγελος, Λυγγίτσος Αλέξιος, Νικήτας Κανέλλος, Καπετάνος Αθανάσιος και Ντεβές Γεώργιος. Για την ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Μακρής Νικόλαος, Αθανασόπουλος Χαράλαμπος και Καρυάμης Αθανάσιος.

Εύχομαι ολόψυχα στο νέο Δ.Σ. καλή θητεία στο έργο του, και δεσμεύομαι για την όσο το δυνατό καλύτερη και αγαστή συνεργασία και αλληλεπίδραση με στόχο: την αυτοβελτίωση και την περαιτέρω καλλιέργεια και πρόοδο όλων των μελών ξεχωριστά αλλά και του Χορού γενικότερα, την συνεχή παρουσία του μέσα από συναυλίες αλλά και παράλληλες δράσεις, όπως το καλούν οι καιροί, καθώς επίσης και όλη αυτή η προσπάθεια να “ανθήσει, να φέρει κι άλλο”!!

Καλή επιτυχία στο έργο σας παιδιά!!!

Βυζαντινός Χορός “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων