spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ Ελένη Παναγιωτοπούλου για το Νομοσχέδιο του Ποινικού Κώδικα

Η Ελένη Παναγιωτοπούλου για το Νομοσχέδιο του Ποινικού Κώδικα

Για ακόμη μία φορά αλλοπρόσαλλη και ανεύθυνη η στάση της αντιπολίτευσης . Το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τον ποινικό κώδικα συμπυκνώνει και ικανοποιεί την ανάγκη αλλαγών για την ενίσχυση της προστασίας του κοινωνικού συνόλου , καλύπτοντας τα νομοθετικά κενά που άφησαν οι καταστροφικές καταργήσεις αδικημάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύοντας ευάλωτες ομάδες ( γυναίκες, ανήλικους, θύματα trafficking κα) .

Και εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ να το καταψηφίσει επί της αρχής , αφού δικό του έργο ήταν οι αθρόες πρόωρες αποφυλακίσεις εγκληματιών, και οι χαϊδευτικές ποινές σε βιαστές, κακοποιητές ανηλίκων και ενηλίκων, σε παρενοχλούντες εργαζομένους και μπαχαλάκηδες .

Όμως οι υπόλοιποι ;

Δεν ακούν την κοινή λογική παρά μόνο την μικροπολιτική ;

Δηλαδή δεν πρέπει να τιμωρείται αυστηρά και παραδειγματικά όποιος φτιάχνει, μεταφέρει ή πετάει μολότωφ με τα γνωστά αποτελέσματα ;

Δεν είναι σωστό να τιμωρείται με ισόβια η ανθρωποκτονία, ο βιασμός ανηλίκου, ή η ληστεία μετά φόνου; Και μάλιστα χωρίς τα περιθώρια μετατροπής των ισοβίων σε μικρότερη ποινή; Δεν είναι σωστό να είναι αξιόποινη πράξη η παραβίαση δικαστικής απόφασης που απαγορεύει την προσέγγιση του δράστη με το θύμα ; Ειδικά σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας ;

Δεν έπρεπε να επανέλθει και μάλιστα πιο αυστηρό, το αξιόποινο της μαστροπείας που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ;

Μπράβο στην κυβέρνηση που άκουσε τον παλμό της κοινωνίας που ζητά προστασία, ασφάλεια και σεβασμό στον άνθρωπο και την περιουσία του . Που θεωρεί ότι πολλές ποινές επιβάλλουν και επισύρουν «χάδια» σωφρονισμού και προάγουν αντί να αποτρέπουν την εγκληματική δραστηριότητα .

Που επιθυμεί να ζει με ηρεμία σε ένα κράτος δικαίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων