Κλειστά τα κομμωτήρια στη Μαγνησία- αντιδρούν στα νέα μέτρα

0

Να προχωρήσει η πολιτεία και σε ελέγχους στα παράνομα κομμωτήρια που λειτουργούν στα σπίτια, ζητεί η ομοσπονδία συλλόγων κουρείων και κομμωτηρίων η οποία πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον υπουργό ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα κουρεία και τα κομμωτήρια στη Μαγνησία χθες και σήμερα είναι κλειστά στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, καθώς εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν μερικές μέρες από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κ. Στ. Κλιτσηνάρης ανέφερε πως «όλοι θέλουμε την ασφάλεια και να τηρήσουμε τα μέτρα. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς τον αστυνόμο για κάποιον πελάτη μας που θα έρθει στο κομμωτήριο και θα έχει ψευδές rapid test ή πλαστό πιστοποιητικό ή δεν θα διαθέτει την ταυτότητα. Δεν θέλουμε να δεχτούμε το πρόστιμο των 5000 ευρώ και του 15ήμερου λουκέτου, αν έχει κάνει κάποια παρανομία ο πελάτης που εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε».

Σύμφωνα με τα μέτρα οι πελάτες στα κομμωτήρια θα πρέπει να δείχνουν τα πιστοποιητικά και τα τεστ, αλλά η εφαρμογή του μέτρου κρύβει πολλές αδυναμίες.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως, ενώ η πολιτεία ζητεί τη εφαρμογή των μέτρων από τους νόμιμους επαγγελματίες που λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, απασχολούν προσωπικό και φορολογούνται, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα παράνομα κομμωτήρια που λειτουργούν στα σπίτια, αλλά και όσους κομμωτές και κομμώτριες πηγαίνουν από το ένα σπίτι στο άλλο με το βαλιτσάκι».

«Στα παράνομα κομμωτήρια στα σπίτι, ποια μέτρα κατά του κορωνοϊού εφαρμόζονται;» αναρωτήθηκε ο κ. Κλιτσηνάρης και πρόσθεσε πως «πρέπει να βγει μια επιτροπή από το υπουργείο που θα ελέγξει και τα παράνομα κομμωτήρια στα σπίτια, όταν δεχτεί καταγγελίες. Και έχουμε την εικόνα πως λειτουργούν αρκετά τέτοια κομμωτήρια και κουρεία στα σπίτια. Και σε όλα αυτά να προσθέσουμε και το ζήτημα της φοροδιαφυγής. Δεν πάει άλλο η κατάσταση με την παραοικονομία».

Πανελλαδικά τα κουρεία και τα κομμωτήρια μαζί με κάποια κέντρα αισθητικής ανέρχονται στα 25.000-27.000 με περίπου 40.000 εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ