Κορωνοϊός: Εκατόμβες νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα

0

Εφιαλτική πρόβλεψη ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών έκανε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος λέγοντας πως μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα είναι ανεξέλεγκτη.

Όπως είπε, η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι τεράστια. «Στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου πριν δύο μέρες κάναμε 46 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση και 90 από τα άλλα νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι και η χθεσινή νύχτα ήταν δραματική, καθώς χάθηκαν δύο ασθενείς και αμέσως μπήκαν άλλοι δύο στη ΜΕΘ.

Αναφερόμενος στις εκκλησίες είπε ότι οι πρέπει να επιβάλουν τον έλεγχο προβλέποντας ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών.

«Μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Το κύμα αυτό είναι πιο καταστροφικό. Το στέλεχος είναι υπερμεταδοτικό», επισήμανε ο κ. Καπραβέλος.

Για μια ακόμα φορά έκανε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στην οποία είναι διευθυντής και διαθέτει 12 κλίνες, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. «Στο τρίμηνο νοσήλευσα 52 ασθενείς. Οι 3 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή μόλις 6%. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid», τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Εφιαλτικά δεδομένα με 6.909 κρούσματα, 450 διασωληνωμένους, 48 θανάτους

Τρομάζουν τα αλλεπάλληλα «μαύρα» ρεκόρ που καταγράφονται στους επιδημιολογικούς δείκτες της πανδημίας τα τελευταία 24ωρα και τα οποία, όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί, έχουν σοβαρή επίπτωση -και στο άμεσο μέλλον θα έχουν ακόμη περισσότερο- τόσο στη λειτουργία των νοσοκομείων, όσο και στους ίδιους τους ασθενείς.

Χτες, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ιστορικό ρεκόρ με 6.909 νέα κρούσματα, ενώ η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία «αντικατοπτρίζεται» στους 450 διασωληνωμένους.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός θανάτων, με 48 ασθενείς να έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.