spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔήμαρχος κάνει σεμινάρια σε αντιδημάρχους με στόχο τις εκλογές

Δήμαρχος κάνει σεμινάρια σε αντιδημάρχους με στόχο τις εκλογές

Καλεί τους συνεργάτες του σε συστηματική δουλειά, βελτίωση και της ποσότητας και της ποιότητας έργου, με στόχο και τις εκλογές στον δήμο Σπάρτης το 2023

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας έχει επιδοθεί σε μια επίμονη προσπάθεια να ομογενοποιήσει την ομάδα των συνεργατών του. Δεν είναι και η ευκολότερη υπόθεση να συνυπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για πρόσωπα με διαφορετική αντίληψη για τα πολιτικά, αυτοδιοικητικά και κοινωνικά πράγματα στον δήμο Σπάρτη.

Ο Πέτρος Δούκας γνωρίζει ότι αυτό είναι το «υλικό» που έχει για να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση και με αυτό θα πορευθεί στις επόμενες εκλογές, εκτός και αν κάποιος αντιδήμαρχος επιλέξει άλλο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress του προέρχονται από τους εκπαιδευόμενους υπάρχει κοινή εκτίμηση ότι «έχει μαζευτεί πολλή δουλειά».

Ο Πέτρος Δούκας ζητά από τους 6 αντιδημάρχους, αλλά και από κάθε στενό συνεργάτη του, να θέσουν στόχους με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Να δουλεύουν με ρυθμό και αν χρειαστεί να ορίσουν και συνεργάτη βοηθό τους.

Τους επισημαίνει να μην κάνουν αξιολογήσεις τους έργου τους αλλά να περιμένουν την αξιολόγηση αυτή από τους δημότες. Τους ζητά επίσης να αναγνωρίζουν τα σφάλματά τους και να τα διορθώνουν. Ένα σημαντικό σημείο της εκπαίδευσης αφορά την αντιμετώπιση της κριτικής. Τους εφιστά την προσοχή να μην δέχονται την κριτική ως κακόβουλη πράξη αλλά να την λαμβάνουν υπ’όψιν τους.

Για παράδειγμα η άσκοπη χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων είναι ένα θέμα που προκαλεί τους πολίτες αλλά όσοι κάνουν την «κατάχρηση» δεν αντιλαμβάνονται το δίκαιο του πολίτη.

Ο Πέτρος Δούκας συνιστά στους συνεργάτες του να μην φοβούνται τους αντιπάλους και τους φερόμενους ως υποψήφιους ούτε και να τους υποτιμούν, αλλά να βλέπουν ως αντίπαλο τον κακό εαυτό τους.

Στέκεται επίσης και σε ένα ακόμα θέμα που παρακολουθεί η κοινωνία κι έχει να κάνει με την εικόνα εσωτερικών τσακωμών, αντιπαλοτήτων, εγωισμών, αλληλοϋπομεύσεων και χάους που συχνά οι ίδιοι περνούν προς τα έξω. Τους συνέστησε προσοχή σε ό,τι λένε, σε ότι αναρτούν στα socialmedia, στην χρήση της τηλεφωνικής επικοινωνίας ακόμα και στη δημόσια εμφάνιση τους.

Αλήθεια είναι ότι κυρίως ανάμεσα στις γυναίκες της παράταξης – και όχι μόνον – υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός που συχνά ξεφεύγει από τον έλεγχο και γίνεται αντιληπτός από όσους παρακολουθούν τα κοινά.

Χαρακτηριστική είναι η αντιμετώπιση των χωριών από τον δήμαρχο Πέτρο Δούκα αφού επισημαίνει στους συνεργάτες του να κρατούν σε κάποια απόσταση τους προέδρους των χωριών αλλά να τους πείσουν για τον τρόπο δουλειάς της δημοτικής αρχής και τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν. «Πολλοί Πρόεδροι έχουν παράπονα από εμάς» αναφέρει ο δήμαρχος «αλλά κι εμείς έχουμε παράπονα από αυτούς».

Σε κάθε περίπτωση ο Πέτρος Δούκας θα συνεχίσει αυτή τη διαδικασία για ένα τουλάχιστον χρόνο, ακόμα και αν κάποιοι συνεργάτες του δυσφορούν, εφόσον όπως ξεκαθαρίζει ότι ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής του είναι οι επόμενες εκλογές. Μπορεί αν βρίσκεται σε δυσχερή θέση με 11 μόνον από τους 41 δημοτικούς συμβούλους αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει σύγκλιση με τον αναγκαίο αριθμό συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να διασφαλίσει την Κυβερνησιμότητα αλλά και συμμαχίες χρήσιμες στις εκλογές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων