spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑJA Greece: Πρώτος σταθμός η Καλαμάτα

JA Greece: Πρώτος σταθμός η Καλαμάτα

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, ψηφιακών δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού που προσφέρει δωρεάν το Junior Achievement Greece σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Τα προγράμματα, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, εντάσσονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στο πλαίσιο μαθημάτων/ομίλων επιχειρηματικότητας, επαγγελματικού προσανατολισμού, πληροφορικής, οικιακής οικονομίας κ.ά.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας ήταν μεγάλη η επιθυμία και η ανάγκη για δια ζώσης γνωριμία και ενημέρωση και έτσι ο οργανισμός ξεκινά μια σειρά ταξιδιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας διοργανώνοντας εκδηλώσεις με βιωματικά επιμορφωτικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς σχετικά με τη μαθητική επιχειρηματικότητα.

Η πρώτη πόλη την οποία θα επισκεφθεί το JA Greece είναι η Καλαμάτα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 από τις 18:30 έως τις 21:00 και θα φιλοξενηθεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα Καλαμάτας, 24100. Θα δοθεί έμφαση στο βιωματικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που υλοποιείται σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για πάνω από 100 χρόνια και αποτελεί εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Τα ταξίδια αυτά πραγματοποιούνται στον απόηχο της πρωτόγνωρης μεγάλης εθνικής επιτυχίας των «start up» Swim.me (έξυπνο σκουφάκι πισίνας για άτομα με προβλήματα όρασης) και FlowOn (έξυπνη βρύση εξωτερικών χώρων) που κέρδισαν τους Πανελλαδικούς Διαγωνισμούς του JA Greece και στη συνέχεια κατέκτησαν το χρυσό και το ασημένιο «μετάλλιο» στους Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του JA Europe 2021.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τη φοιτητική «start up» Swim.me και τη μαθητική «start up» FlowOn σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το Junior Achievement Greece που δίνει το πλαίσιο και τα κίνητρα στα παιδιά της Ελλάδας να σκεφτούν έξυπνες και κοινωνικά ευαίσθητες επιχειρηματικές ιδέες, ικανές για διεθνείς διακρίσεις και εφαρμογή στην αληθινή αγορά.

Την εκδήλωση του JA Greece στη Μεσσηνία θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Πεφάνης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Θεοφανεία Σιούτη και ο Αντιπρόεδρος ΔΣ Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Ο.Ε.Δ.Ε.), Γιώργος Δρέτας.

Η οικονομολόγος εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Σταυρούλα Κόκκαλη, θα παρουσιάσει τις «Εικονικές Επιχειρήσεις» που έχουν δημιουργηθεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου με μεγάλη επιτυχία εδώ και 10 χρόνια, ενώ η Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου θα παρουσιάσει τα προγράμματα και τις επιτυχίες των παιδιών σε ομιλία με τίτλο «Οι μικροί startuppers αλλάζουν το σχολείο, τις ζωές τους, την Ελλάδα».

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του JA Greece Ελένη Γερασιμοπούλου θα πραγματοποιήσει βιωματικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς με τίτλο «Inspire-Prepare-Succeed» (Έμπνευση – Προετοιμασία – Επιτυχία).

Οι εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας δηλώνουν συμμετοχή εδώ: https://forms.office.com/r/vwNzkFM830. Απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας καθώς και πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει πραγματοποιηθεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, ή βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ COVID-19.

Μετά την Καλαμάτα η ομάδα του JA Greece θα επισκεφθεί το Hράκλειο Κρήτης, τη Ρόδο, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη ενώ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων