Στο Ναύπλιο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού

0

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου επισκέφτηκε τον Ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου και τον μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.

Ο Γ.Γ. συνοδευόμενος από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου και κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού ενημερώθηκε για την κατάσταση στις εργασίες αποκατάστασης που γίνονται στον Άγιο Νικόλαο.

Ο κ. Διδασκάλου ενημερώθηκε και για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στον Αγιά Γεώργιο Ο κ. Διδασκάλου διαβεβαίωσε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να προχωρήσει και αυτό το έργο αποκατάστασης του ιστορικού ναού του Ναυπλίου.

Οι δηλώσεις του κ. Διδασκάλου μετά το πέρας της αυτοψίας:

“Οι δεσμεύσεις μας, γίνονται πράξη.

Σήμερα στο Ναυπλιο, για τον συντονισμό και την επίσπευση προόδου των εργασιών στα έργα τα οποία δρομολογεί και υλοποιεί το ΥΠΠΟΑ.
Ειδικότερα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου παρακολουθούμε την πορεία εξέλιξης των εργασιών από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού με τακτικές αυτοψίες, έχοντας ως στόχο την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ώστε σύντομα τα μνημεία να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.