spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΟι παραγωγοί πατάτας της Αρκαδίας τα βρήκαν σκούρα με το σιδηροσκώληκα

Οι παραγωγοί πατάτας της Αρκαδίας τα βρήκαν σκούρα με το σιδηροσκώληκα

Αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δημιουργεί ο σιδηροσκώληκας βρέθηκαν οι παραγωγοί πατάτας στην Αρκαδία, όπου το φαινόμενο παρουσίασε έξαρση μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει τη χρήση συγκεκριμένων φυτοφαρμάκων, λένε οι παραγωγοί.

Σύμφωνα με τον καλλιεργητή, Γιώργο Κλαδούρη, «η χρήση των φυτοφαρμάκων που επιτρέπονται δεν έδωσε τα αποτελέσματα που περιμέναμε και έτσι είχαμε μια υποβάθμιση της παραγωγής. Ευτυχώς, η αγορά απορρόφησε όλες τις ποσότητες, με τιμές που κυμάνθηκαν από 25-30 λεπτά, λόγω ποιότητας. Τώρα τελευταία, φυσικά, που έχουν μείνει ελάχιστες ποσότητες, η τιμή έχει ανέβει στα 40 με 50 λεπτά».

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γιώργος Μαρκόπουλος, γεωπόνος και διευθυντής στον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας «Η Ένωση». Όπως επισήμανε, «το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απόσυρση των οργανοφωσφορικών σκευασμάτων είναι σοβαρό, αφού δεν έχει βρεθεί εξίσου αποτελεσματική αντιμετώπιση του σιδηροσκώληκα.

Αυτό που κάνουμε είναι να αναζητούμε έναν συνδυασμό εφαρμογών, που θα μας επιτρέψει να δώσουμε λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα, ελέγχουμε το κόστος των σκευασμάτων που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί, ώστε να μην αυξηθεί πολύ το κόστος καλλιέργειας και πάνω από όλα πρέπει να έχουμε έναν έλεγχο τέτοιον που να καθιστά απαγορευτική την υπέρβαση των ορίων υπολειμματικότητας.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων