spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΣτην Ανδραβίδα ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ- τι συζήτησε με το Δήμαρχο

Στην Ανδραβίδα ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ- τι συζήτησε με το Δήμαρχο

Εποικοδομητική και ουσιώδης η συνάντηση του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζου Αν., με τους παραγωγούς του Δήμου μας, παρουσία του Δημάρχου κ. Λεντζα .

Στο δημαρχείο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στα Λεχαινά, βρέθηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγών, και συσκευαστηριων, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλληνης κ. Λέντζα Γ.

Ο κ. Λυκουρέτζος επιθυμούσε, με αφορμή την διήμερη επίσκεψή του στην περιοχή, να ακούσει τα προβλήματα των παραγωγών, και να δώσει απαντήσεις, με σκοπό την σωστή συνεργασία του ΕΛΓΑ με τους παραγωγούς.

Ο κ. Λυκουρέντζος Αν. δήλωσε:

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο δημαρχείο, για να συζητήσουμε με εκπροσώπους των παραγωγών. Το 2021 μας βρίσκει αντιμέτωπους με κύματα ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν καταστρεπτικές ζημιές στις παραγωγές, όπως ο παγετός του χειμώνα, οι καύσωνες του καλοκαιριού, και δυστυχώς τελευταία, οι καταστρεπτικές πυρκαγιές.
Η διοίκηση του ΕΛΓΑ, κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει, να αποτυπώνει γρήγορα τις ζημιές, να προχωρά σε εξατομικευμένες εκτιμήσεις, στα πορίσματα, ώστε συντομότερα από κάθε άλλη φορά να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις.

Είμαστε σε ότι αφορά τις πυρκαγιές, στο στάδιο της ολοκλήρωσης της αποτύπωσης των ζημιών. Περί τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, θα παραδώσουμε στην κυβερνητική επιτροπή της κρατικής αρωγής τα στοιχεία του ΕΛΓΑ για να είναι εφικτή εντός του Νοεμβρίου η καταβολή πληρωμών.

Επίσης ολοκληρώνονται τα πορίσματα για τον καύσωνα, και τις άλλες ζημιές οι οποίες έχουν προηγηθεί.

Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι το όλο έργο υλοποιείται από ανθρώπους, το ανθρώπινο λάθος είναι πάντοτε αναμενόμενο, αλλά κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε ο ΕΛΓΑ με ακρίβεια, δικαιοσύνη, φερεγγυότητα, και αξιοπιστία να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Οταν ανέλαβα πρόεδρος του Οργανισμού έθεσα δύο μεγάλους στόχους. Ο πρώτος είναι να αποκτήσει ο ΕΛΓΑ οικονομική ευστάθεια, διότι όταν αναλάβαμε έτρεχε με 35 εκατ. έλλειμμα στη χρήση. Εάν ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν χρηματοδοτούσε τον Ιούλιο 2020 με 35 εκατ. τον ΕΛΓΑ θα δηλώναμε ως ΕΛΓΑ αδυναμία να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Εύκολα ακούγονται τα περί αλλαγής κανονισμού, δύσκολη όμως είναι η ανάληψη των ευθυνών για την διασφάλιση των πόρων.

Απο τη πλευρά του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλληνης δήλωσε:

«Σήμερα οργανώσαμε μία συζήτηση με τους παραγωγούς, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Λυκουρέντζου στα Λεχαινά. Οπως γνωρίζετε πολύ καλά ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης είναι κυρίως αγροτικός δήμος και όλα τα αγροτικά θέματα αφορούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μας.

Θα ακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, ώστε να δοθούν απαντήσεις και λύσεις φεύγοντας από εδώ, όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξοι, για την γεωργία και για τους παραγωγούς μας, κάτι που αποτελεί και μέλημα της δημοτικής αρχής αφού πρέπει να στηριχθεί η πραγματική οικονομία του δήμου μας που είναι η αγροτική οικονομία.

Να αναφέρω στο σημείο αυτό οτι στην παράταξή μας έχουμε δύο καταξιωμένες Γεωπόνους που γνωρίζουν άριστα τα αγροτικά θέματα.

Η κ. Κακαλέτρη Γ. που είναι και υπεύθυνη της αγροτικής πολιτικής που ακολουθεί η δημοτική μας αρχή, και η κ. Γιαννιτση Α. Γι’ αυτό πολύ συχνά κάνουμε παρεμβάσεις τόσο σε περιπτώσεις που υπάρχουν ζημιές στις καλλιέργειες, όσο και σε θέματα που αφορούν τους αγρότες μας, αναδεικνύοντας τα, προσπαθώντας να δίνουμε λύσεις.

Δεν είναι μόνο η ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά και η εξεύρεση λύσεων.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων