Δεν θα παίρνουν απουσίες οι μαθητές που εμβολιάζονται

0

Εγκύκλιο με την οποία δίνονται διευκρινίσεις για τις απουσίες μαθητών που προχωρούν στον εμβολιασμό τους εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας

Διευκρινίσεις με εγκύκλιο για τους μαθητές που προχωρούν στον εμβολιασμό τους δίνει το υπουργείο Παιδείας για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες αυτοί οι μαθητές απουσιάζουν.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο ορίζεται ότι μαθητές και μαθήτριες που εμβολιάζονται μπορούν να λείπουν την ημέρα του εμβολιασμού τους αλλά και την επομένη αν παρουσιάσουν συμπτώματα και η πρόβλεψη αυτή αφορά και τις δύο δόσεις του εμβολιασμού τους.

Προϋπόθεση ώστε η απουσία ή οι απουσίες να μην ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης είναι η προσκόμιση του πιστοποιητικού βεβαίωσης εμβολιασμού από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Η εγκύκλιος για τις απουσίες μαθητών που προχωρούν στον εμβολιασμό τους
«Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές/τριες που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού.

Οι απουσίες των μαθητών/τριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον/τη Διευθυντή/τρια το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων.»