spot_img
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑBόλος: Κατηγορείται για υπεξαίρεση 600.000

Bόλος: Κατηγορείται για υπεξαίρεση 600.000

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε χθες 38χρονος, που κατηγορείται για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με βάση μήνυση που φέρεται να κατέθεσε Βολιώτης, που ήθελε να επενδύσει σε αγορές συναλλάγματος μέσω αλγόριθμων.

Ο 38χρονος, που φέρεται να εμπλέκεται και άλλες τέσσερις παρόμοιες υποθέσεις με Βολιώτες που του εμπιστεύτηκαν χρηματικά ποσά, για να τα επενδύσει, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και υποχρεούται να εμφανίζεται κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο 38χρονος κατηγορείται για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού 600.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να είχε εμπιστευτεί στον 38χρονο τμηματικά.

Η Εισαγγελία είχε παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, η οποία ολοκληρώθηκε και κατόπιν ο 38χρονος κλήθηκε σε απολογία στον ανακριτή. Και για τις υπόλοιπες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται, έχουν διενεργηθεί προκαταρκτικές εξετάσεις.

Ο 38χρονος φέρεται να έπεισε τον Βολιώτη επενδυτή, πως συνεργάζεται με χρηματιστηριακές εταιρίες στη Βρετανία και σε όλο τον πλανήτη και ότι έχει την ευχέρεια να του ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς σε βρετανικές και αυστραλιανές τράπεζες, πείθοντάς τον να καταθέσει σε αυτούς χρήματα για επενδύσεις, το χρονικό διάστημα από 7 Οκτωβρίου 2019 μέχρι 7 Απριλίου 2020.

Σχεδόν στο σύνολό τους τα φερόμενα ως θύματά του είναι ηλικίας άνω των 50 ετών, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και μισθωτοί… Πάντως οι υποθέσεις στις οποίες φέρεται ότι εμπλέκεται, ερευνώνται αυτοτελώς.

Σύμφωνα με τη μήνυση του Βολιώτη, από τον οποίο κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 600.000 ευρώ, ο 38χρονος είχε υπογράψει συμφωνητικό ότι αναλαμβάνει τη ζημία από την επένδυση που είχε προκύψει και ότι είχε αναγνωρίσει το οφειλόμενο ποσό.

Ωστόσο, από την πλευρά του κατηγορούμενου φέρεται να υποστηρίζεται ότι υφίσταται μεν οφειλή από την επένδυση, αλλά το ποσό είναι μικρότερο, καθώς η επένδυση σε αγορές συναλλάγματος μέσω αλγόριθμων, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και στο πλαίσιο του ρίσκου που είχε, δεν εισέπραξε ο ίδιος χρήματα.

Ο 38χρονος φέρεται να δραστηριοποιούνταν μέχρι το 2019 στην Αθήνα και κατόπιν βρέθηκε στον Βόλο, όπου συνέχισε την ενασχόλησή του με επενδυτικά προϊόντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων