spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑΑίγιο: Αλλάζουν εικόνα τα πρώην Σφαγεία – Ξεκινούν τα έργα

Αίγιο: Αλλάζουν εικόνα τα πρώην Σφαγεία – Ξεκινούν τα έργα

Μετά την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών του έργου πνοής για την Αιγιάλεια «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Παραλιακών Οικισμών-Βιολογικός Καθαρισμός», άλλο ένα σημαντικό έργο που δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Αιγιαλείας ξεκίνησε και επισήμως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

Ο λόγος για τα πρώην Σφαγεία που επισκευάζονται, με προϋπολογισμό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.234.579,64). Η σύμβαση υπεγράφη την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των εργασιών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την επισκευή του επαγγελματικού κτιρίου στη Μυρτιά Αιγίου, το οποίο είχε υποστεί βλάβες από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 και βρίσκεται εντός χώρου της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση των κάτωθι επισκευών-ενισχύσεων: ενέσεις ρητινών σε όλα τις ρωγμές στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθαρισμός με αμμοβολή όλων των προβληματικών επιφανειών, κατασκευή μανδυών από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα σε όλα τα υποστυλώματα, σε όλες τις δοκούς (παρειές και κάτω πέλμα) και έγχυτο σκυρόδεμα στο άνω πέλμα δοκών και σε συνδετήριες δοκούς όπου απαιτείται, κατασκευή τοπικού μανδύα στο άνω πέλμα των πεδιλοδοκών για την αγκύρωση του οπλισμού των μανδυών των υποστυλωμάτων.

Με τον παραπάνω τρόπο επισκευάζεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου και επανέρχεται η κατασκευή στην προτέρα του σεισμού της 8ης Ιουνίου 2008 κατάσταση.

Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν. Αχαΐας με χορήγηση δωρεάν κρατικής αρωγής ποσού 183.912,00€ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες (180 ημέρες).

Ανάδοχος εταιρεία αναδείχθηκε η «EXINOS ΑΤΕ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων