11.4 C
Argos
Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΕπιστημονική εκδήλωση για τις Δημόσιες Συμβάσεις στην Τρίπολη

Επιστημονική εκδήλωση για τις Δημόσιες Συμβάσεις στην Τρίπολη

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα “Δημόσιες Συμβάσεις – Κρίσιμα ζητήματα και πρόσφατες εξελίξεις” έγινε σήμερα Σάββατο (02/10) στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Γενική Επιτροπεία της επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τρίπολης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης. Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Είμαι χαρούμενος που διοργανώθηκε αυτό το πολύ σημαντικό συνέδριο στην Τρίπολη. ενώ αναφέρθηκε στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 λέγοντας πως εδώ άναψε η φλόγα της Επανάστασης και η προσπάθειες συγκρότησης του ελληνικού κράτους. Παράλληλα αναφερόμενος στην μακρά αυτοδιοικητική του πορεία, ανέφερε, πως αυτό που έκανε είτε ως Δήμαρχος είτε τώρα ως Περιφερειάρχης ήταν να συγκροτήσει νομική υπηρεσία.

“Γύρω στις 300.000 ευρώ κάθε χρόνο δίνονταν από την Περιφέρεια μας για νομικές υπηρεσίες”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Τέλος αναφέρθηκε στις δημόσιες συμβάσεις και στον ρόλο που παίζει ο παράγων άνθρωπος στην δημόσια διοίκηση. Στον δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εξήρε την πρωτοβουλία της κα.Παπαδοπούλου (Εφέτης) για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης στην πόλη μας.

“Ως Αυτοδιοικητοί έχουμε ταχθεί να στηρίζουμε και να φροντίζουμε το δημόσιο συμφέρον, αλλά πάντα υπάρχουν προβλήματα και με την πολυνομία αλλά ακι με τους ανθρώπους.
Είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς η συνεργασία με όλους τους φορείς της δικαιοσύνης, έτσι ώστε οι δημόσιες συμβάσεις που συνάπτονται να εξυπηρετούν πραγματικά το δημόσιο συμφέρον, αλλά και να βοηθούν στην εκτέλεση των έργων και των προμηθειών, κάτι απαραίτητο για να λειτουργήσει ένας Δήμος”

Ακόμα ο κ.Τζιούμης αναφέρθηκε στο θέμα που έχει τεθεί για την μετεστέγαση του διοικητικού εφετείου Τρίπολης, τονίζοντας: “Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται σήμερα δεν αρμόζει στις υπηρεσίες που προσφέρει. Αναφερθήκατε στην βίλα Τουρκοβασίλη.

Ο Δήμος Τρίπολης αγόρασε την βίλα Τουρκοβασίλη με χρήματα από το πράσινο ταμείο, για να δημιουργηθεί ένα πολιτiστικό κέντρο, αλλά δεν είμαστε αρνητικοί. Αρκεί να δούμε πως μπορεί να ξεπεραστεί ο σκοπός για τον οποίο αγοράστηκε και να στεγαστεί – αφού γίνουν επισκευές που χρειάζονται – το διοικητικό Εφετείο, που στα χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει τα πάντα στην περιοχή μας και την Πελοπόννησο”.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του, ενώ ευχαρίστησε τους διοργανωτές που επέλεξαν την Τρίπολη για αυτή την εκδήλωση.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης κ.Γιάννης Αγγελάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δημόσιες συμβάσεις. Ο κ.Ιωάννης Σαρµάς, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε για την τιμή που του έκαναν, να τον προσκαλέσουν σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα – όπως τόνισε – εκδήλωση, ενώ δήλωσε συγκινημένος, καθώς όπως είπε βρίσκεται στην Τρίπολη σε μια τέτοια χρονική στιγμή, που εορτάζονται η συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Οι τελευταίες Ειδήσεις του arenanews.gr από την  Αργολίδα και την Πελοπόννησο
 Τα νέα σε ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυροΕρμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Ροή Ειδήσεων