Αυξήσεις στο ρεύμα: Ένταση έξω από τη ΔΕΗ Ναυπλίου

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο έξω από την ΔΕΗ στο Ναύπλιο όταν μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου και του Σωματείου Συνταξιούχων Αργολίδας ,που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ,για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.ζήτησαν να ενημερώσουν την Διεύθυνση της ΔΕΗ και να ζητήσουν μειώσεις, γιατί διαφορετικά θα εγκαταλείψουν τις δουλειές τους αφού δεν αντέχουν το υψηλό κόστος παραγωγής.
Η Διεύθυνση προς στιγμήν αρνήθηκε την αντιπροσωπεία ,άναψαν τα αίματα, υψώθηκαν οι τόνοι αλλά τελικά μπήκαν μέσα και συζήτησαν με την Διεύθυνση το θέμα. Αποφάσισαν ποιό δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 15 Οκτωβρίου.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:

“Σαν να μην μας φτάνανε όλα τα προβλήματα που έχουμε, έρχονται η κυβέρνηση και η ΔΕΗ, να αυξήσουν το αγροτικό ρεύμα σε 50% (σε πρώτη φάση).

Είναι αδιανόητο με το ήδη αυξημένο κόστος παραγωγής, τις τιμές πώλησης στο κόστος παραγωγής, να αυξάνουν και την τιμή του ρεύματος. Αυτό στην κυριολεξία, αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους. Θα κάνει πολλές καλλιέργειες ασύμφορες και θα οδηγηθούν σε εγκατάλειψη.

Απαιτούμε:

– Να μη γίνει καμία αύξηση στο ρεύμα.

– Μείωση της τιμής του αγροτικού τιμολογίου ρεύματος.

– Καμία διακοπή αγροτικής – οικιακής παροχής.

– Κατώτατη εγγυημένη τιμή που θα διασφαλίζει το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα, για να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

– Αφορολόγητο πετρέλαιο.

– Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.

– Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα, εφόδια και στα είδη πρώτης ανάγκης.”