spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο- Η πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον Ι. Καποδίστρια

Ναύπλιο- Η πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον Ι. Καποδίστρια

Με την τιμητική συμμετοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν οι τελετές Μνήμης για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ιστορικό Ι.Ν Αγ. Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, τόπο όπου δολοφονήθηκε ο Πρώτος Κυβερνήτης της χώρας Ιωάννης Καποδίστριας στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος και παρευρέθηκαν, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, οι βουλευτές Αργολίδας Ι.Ανδριανός, Ι. Γκιόλας και Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι. Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αθλητισμού και Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ι. Μαντζούνης και Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Γ.Γ. Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Ι. Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γ. Καχριμάνης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, μαθητές σχολίων, ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές.

Μέτα το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιηγήθηκε έκθεσης στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα με έργα ζωγραφικής τοπικών καλλιτεχνών.Στις 11.00 στην πλατεία Καποδίστρια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απόδοσης Τιμών και κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολούθησε η επετειακή ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Βουλευτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων