spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜαλτέζος για μεταφορά ρομά μαθητών:Ψευδείς οι καταγγελίες

Μαλτέζος για μεταφορά ρομά μαθητών:Ψευδείς οι καταγγελίες

Πρόσφατα δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό για τη δήθεν «μη μεταφορά ρομά μαθητών» μέσω δρομολογίων προς τις σχολικές μονάδες της περιοχής του Ναυπλίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Τέτοιου είδους καταγγελίες γίνονται μέσα στα πλαίσια χονδροειδούς ψεύδους και εύκολου λαϊκισμού, αφού δε στηρίζονται επουδενί στην πραγματικότητα.

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με γνώμονα πάντοτε την απρόσκοπτη πρόσβαση ανεξαιρέτως όλων των μαθητών στη δωρεάν μεταφορά τους, έχουν μεριμνήσει εγκαίρως ώστε να γίνουν εμπρόθεσμα όλα τα νόμιμα.

Όλες οι σχολικές μονάδες με απαντητικά έγγραφα, γνωστοποίησαν αρμοδίως τους δικαιούχους μεταφοράς μαθητές. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι υπηρεσίες μας έχουν καταφέρει από την πρώτη ημέρα του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους να μεταφέρονται δωρεάν συνολικά 70 μαθητές-ρομά από τους τόπους κατοικίας τους.

Μέχρι σήμερα, κανένα σχολείο ή και οποιασδήποτε ιδιώτης δε μας έχει γνωστοποιήσει ότι κάποιος μαθητής ρομά έχει ανάγκη μεταφοράς την οποία εμείς δεν καλύπτουμε. Στην περίπτωση που υπάρξει ενημέρωση για νέες εγγραφές μαθητών-ρομά, οι υπηρεσίες της ΠΕ Αργολίδας θα φροντίσουν άμεσα για τις ενέργειες που απαιτούνται με γνώμονα την καθολική πρόσβαση στο δικαίωμα της δωρεάν παιδείας και της ασφαλούς και αδιακινδύνευτης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών, στην μεταφορά τους στις εκπαιδευτικές δομές της πολιτείας.

Η επίλυση των πρακτικών προβλημάτων αλλά και ο συντονισμός δράσεων και παρεμβάσεων οφείλει να συμβαίνει σε όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και η Περιφερειακή Αρχή Νίκα αυτό πράττει. Οπωσδήποτε το ζήτημα απαιτεί συνεργασίες, σχέδιο αλλά σίγουρη προϋπόθεση είναι η εγκατάλειψη του «οπαδισμού των προβλημάτων και των στερεοτύπων».

Ναύπλιο 21/9/2021
Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων