spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥNίκας: "Η πανδημία των ανεμβολίαστων"!

Nίκας: “Η πανδημία των ανεμβολίαστων”!

 

Δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου- Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Σειρά “εγκωμιαστικών” σχολίων για την κυβερνητική πολιτική έναντι της covid-19, όσον αφορά την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο, αλλά και αναφορά στα ζητήματα του φυσικού αερίου και της προόδου σε αντιπλημμυρικά έργα, περιλάμβανε τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα.

Για τα αντιπλημμυρικά έργα, ο κ. Νίκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως προτάσσονται, αλλά οι υποδομές δεν είναι οι πρέπουσες, ειδικά όσον αφορά τα μηχανήματα, τα οποία “βρίσκονται όλα στην Αρκαδία”. “Kάνουμε ότι μπορούμε”, είπε ο κ. Νίκας.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Νίκας επανέλαβε πως η Περιφερειακή Αρχή “αγωνίζεται” για την εξάπλωση του δικτύου του φυσικού αερίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, παρότι, όπως επεσήμανε, ο πρόσφατος τετραπλασιασμός της τιμής του προϊόντος, δυσχεραίνει τα πράγματα.

Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών από το κράτος αλλά και την κρατική αρωγή σε σχέση με τις υποδομές της Υγείας- και κυρίως αναφορικά με τις προσλήψεις.

Τέλος, υποστήριξε πως ένα μέρος της περίθαλψης πρέπει να περάσει στην αυτοδιοίκηση, α’ ή β’ βαθμού, αλλά τόνισε πως τα προβλήματα οφείλονται και στην “πανδημία των ανεμβολίαστων”, όπως την χαρακτήρισε, καθώς, εάν, όπως υποστήριξε, δούμε τα ποιοτικά στοιχεία παραγωγής έργου του 25% των υπαλλήλων της Περιφέρειας που δεν έχουν εμβολιαστεί, “θα τρομάξουμε”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων