spot_img
spot_img
ΑρχικήΥΓΕΙΑPfizer-BioNTech: Ασφαλές το εμβόλιο για ηλικίες 5-11 ετών

Pfizer-BioNTech: Ασφαλές το εμβόλιο για ηλικίες 5-11 ετών

Ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών προκαλεί το εμβόλιο των Pfizer/BioΝtech μετά από τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές της Φάσης ΙΙ/ΙΙΙ σύμφωνα με τις εταιρείες.

ΗPfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, και σχεδιάζουν να ζητήσουν την άδεια για χρήση του εμβολίου σε παιδιά αυτής της ηλικίας στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και αλλού, το συντομότερο δυνατό.

Οι εταιρείες τόνισαν πως το εμβόλιο δημιούργησε μια ανοσολογική απάντηση στα παιδιά 5-11 ετών στις κλινικές δοκιμές της Φάσης ΙΙ/ΙΙΙ, η οποία ταίριαζε με αυτή που παρατηρήθηκε για τους νέους 16-25 ετών.

Το προφίλ ασφάλειας ήταν επίσης γενικά συγκρίσιμο με τη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, τόνισαν.

Τα δεδομένα, τα οποία περιελάμβαναν περισσότερα από 2.200 παιδιά, θα υποβληθούν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές υγείας «το συντομότερο δυνατό», ανέφεραν οι εταιρείες.

«Είμαστε πρόθυμοι να επεκτείνουμε την προστασία που παρέχει το εμβόλιο σε αυτόν τον νεότερο πληθυσμό, με την προϋπόθεση ότι θα λάβουμε κανονιστικής άδεια, ειδικά καθώς παρακολουθούμε την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα και την ουσιαστική απειλή που θέτει στα παιδιά«, δήλωσε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Να σημειωθεί ότι η αναμένονται να δημοσιευθούν επίσης τα δεδομένα κλινικών δοκιμών σχετικά με το πόσο καλά λειτουργεί το εμβόλιο Covid σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών, όπως είχε πει ο Μπουρλά την προηγούμενη εβδομάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων