spot_img
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΨάχνει απεγνωσμένα οδηγούς φορτηγών η… Αυστρία!!!

Ψάχνει απεγνωσμένα οδηγούς φορτηγών η… Αυστρία!!!

Την έλλειψη έως και 8.000 οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων στη χώρα, επισημαίνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για επιδείνωση της κατάστασης, καθώς, από τους περίπου 100.000 κατόχους της σχετικής άδειας πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί το 20% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

“Στην ‘Ανω Στυρία υπάρχουν ήδη πολλά φορτηγά που παραμένουν ακινητοποιημένα, επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού, αναφέρει ως παράδειγμα ο Πέτερ Φάρνερ, ο πρόεδρος του κλάδου Μεταφορές Αγαθών της διεύθυνσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο ομόσπονδο κρατίδιο της Στυρίας στη Νότια Αυστρία.

Για τον Χορστ Σάχνερ, τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μεταφορών στη Στυρία, υπάρχει ένας κεντρικός μοχλός για να γίνει το επάγγελμα πιο ελκυστικό για την επόμενη γενιά: “το μόνο που βοηθά είναι η μείωση των ωρών εργασίας”, αναφέρει στην εφημερίδα “Kleine Zeitung”.

Στην ίδια εφημερίδα, ο Μάρκους Έμπνερ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Γκεμπριούντερ Βάις” στη Μαρία Ζάαλ στο κρατίδιο της Καρινθίας, δηλώνει πως η εταιρεία θα μπορούσε να απασχολήσει άλλους 20 έως 25 οδηγούς φορτηγών, που εάν τους είχε θα μπορούσε να δέχεται 30 έως 40% περισσότερες παραγγελίες.

Στη Μεγάλη Βρετανία, πολλοί οδηγοί φορτηγών από την ηπειρωτική Ευρώπη έχουν εγκαταλείψει τη χώρα λόγω του Brexit, και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή υπάρχει εκεί έλλειψη 100.000 οδηγών, γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα στον εφοδιασμό με αγαθά.

“Αυτό που συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο επιταχύνθηκε από το Brexit., αλλά υποθέτω ακράδαντα ότι θα έχουμε την ίδια κατάσταση στη Δυτική Ευρώπη, αλλά λίγο αργότερα”, δήλωσε πρόσφατα ο Ντιρκ Ένγκελχαρτ από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Ένωση Μεταφορών Εμπορευμάτων και Διαχείρισης Αποβλήτων, επισημαίνοντας πως και στη Γερμανία υπάρχει έλλειψη έως και 80.000 οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων μεγάλων αποστάσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων