11.4 C
Argos
Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022
ΑρχικήSPORTΟι Special Olympics Hellas στη Βαμβακού Λακωνίας!

Οι Special Olympics Hellas στη Βαμβακού Λακωνίας!

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Special Olympics Hellas και του Δήμου Σπάρτης

Τη Βαμβακού Λακωνίας επισκέπτονται οι Special Olympics Hellas όπου και θα φιλοξενηθούν από την ομάδα της Vamvakou Revival, το διάστημα 17 – 19 Σεπτεμβρίου!

Η διαρκής αποστολή των Special Olympics Hellas να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες ζωής στους αθλητές τους διασταυρώνεται με την πρωτοβουλία αναβίωσης του όμορφου χωριού της Βαμβακούς που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πρόγραμμα των Οικογενειών – Βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες

10 αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους γονείς τους από τους Special Olympics Hellas θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα «Ρούγα της Βαμβακούς» και θα συμμετέχουν σε καινοτόμες εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, μέσα από το Πρόγραμμα των Οικογενειών.

Πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία με ηλεκτρικά ποδήλατα, αισθητηριακό εργαστήριο για παιδιά, επιστημονικό με πειράματα στο τεχνολογικό κέντρο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις είναι μερικές μόνο από τις βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες στις οποίες θα λάβουν μέρος οι αθλητές των Special Olympics Hellas κατά την παραμονή τους στο χωριό της Βαμβακούς.

Μνημόνιο αλλά για … καλό!

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 11:00, στον προαύλιο χώρο του Σχολείου της Βαμβακούς, οι Special Olympics Hellas και ο Δήμος Σπάρτης θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος του Οργανισμού.

Σκοπός είναι να αναπτυχθούν αθλητικά προγράμματα και δράσεις στην περιοχή για άτομα με νοητική αναπηρία, να υποδεχθεί η Μεγάλη Οικογένεια των Special Olympics Hellas νέους αθλητές, στους οποίους και θα δοθεί η δυνατότητα να βιώσουν τα μοναδικά συναισθήματα της συμμετοχής, της ομαδικής προσπάθειας, της ένταξης και της αποδοχής.

Η ανάγκη για τη δημιουργία περισσότερων αθλητικών προγραμμάτων για τα άτομα με νοητική αναπηρία σε όλη την Ελλάδα, ώθησαν τους Special Olympics Hellas να συγκροτήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 13 περιφέρειες της χώρας, η υλοποίηση του οποίου γίνεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Είπαν

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, δήλωσε:

«Με την επίσκεψή τους στη Βαμβακού, θα δοθεί η ευκαιρία στους αθλητές μας να μάθουν, να περιηγηθούν στην όμορφη ελληνική φύση, να διασκεδάσουν, να αποκτήσουν καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες και να γνωρίσουν νέους τόπους και ανθρώπους.

Θα δοθεί, όμως, και σ’ εμάς η σημαντική δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ακόμη τοπικό Πρόγραμμα, ανταποκρινόμενοι στις αδιαμφισβήτητες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό, αν δεν υπήρχε η διαρκής και καθοριστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που καθημερινά επενδύει στις συνέργειες μεταξύ των φορέων και των πολιτών, καθώς και η ευαισθησία και η αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Πέτρου Δούκα, για να μπορέσουμε να συν-δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο».

Ο κ. Χάρης Βασιλάκος, εκπροσωπώντας την ομάδα Vamvakou Revival:

«Η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της Vamvakou Revival και των Special Olympics Hellas, δύο Οργανισμών που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί ουσιαστική τιμή για εμάς, δεδομένου ότι η ανάπτυξη συνεργειών τίθεται πάντα στο επίκεντρο της φιλοσοφίας και της δράσης μας.

Μέσα από αυτή τη σύμπραξη, μας δίνεται η σπουδαία δυνατότητα, μέσα από μία σειρά πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, να παρέχουμε ευκαιρίες ψυχαγωγίας στα μέλη των Special Olympics Hellas και φυσικά να συμβάλουμε στην ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα που αφορούν στη Νοητική Αναπηρία. Αισθανόμαστε ευγνώμονες για αυτή τη συγκυρία κι ευχαριστούμε θερμά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ο κ. Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος της Σπάρτης:

«Με μεγάλη μου χαρά, ως Δήμαρχος Σπάρτης, υπογράφω εδώ στη Βαμβακού με την Oργάνωση «Special Olympics Hellas» αυτή τη συμφωνία στενής συνεργασίας, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη του Προγράμματος αυτού σε 21 πόλεις της χώρας μας, σε βάθος τριετίας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι δημότες της πόλης με νοητική αναπηρία, θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να γίνουν αθλητές των Special Olympics και να ανακαλύψουν τα αναρίθμητα οφέλη που τους προσφέρει ο αθλητισμός. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε τοπικούς, περιφερειακούς, πανελλήνιους και παγκόσμιους αγώνες.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρέσβη, φίλο Διονύσιο Κοδέλλα, Πρόεδρο των Special Olympics Hellas, για την ωραία συνεργασία μας και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη συνεχή στήριξη και τις δωρεές του!».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Οι τελευταίες Ειδήσεις του arenanews.gr από την  Αργολίδα και την Πελοπόννησο
 Τα νέα σε ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυροΕρμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Ροή Ειδήσεων