Ελαιοτριβεία- μέτρα ενίσχυσης ζητάει ο Παπαηλιού

0

Μέχρι τώρα, σχετικά μέτρα έχουν ληφθεί μόνον για τις πληγείσες επιχειρήσεις στη Βόρεια Εύβοια, αναφέρει ο βουλευτής Αρκαδίας.

Αναλυτικά η σχετική αναφορά που κατέθεσε ο κ. Παπαηλιού:

Από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αρκαδία-Γορτυνία και την Ηλεία, υπέστησαν τεράστιες ζημίες οι ελαιοκαλλιεργητές. Από αυτές επηρεάζονται οικονομικά και οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν ως αντικείμενο της δραστηριότητάς τους το λάδι.

Συνεπώς, εκτός από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επανεκκίνησης-ανασύστασης της ελαιοκαλλιέργειας, χρειάζονται άμεσα μέτρα ανακούφισης όλων των συνδεομένων με αυτήν (και όχι μόνον) πληττομένων κλάδων, καθώς και μέτρα ενίσχυσης της λειτουργίας των ελαιοτριβείων και των επιχειρήσεων τυποποίησης.

Μέχρι τώρα, σχετικά μέτρα έχουν ληφθεί μόνον για τις πληγείσες επιχειρήσεις στη Βόρεια Εύβοια. Αντίστοιχα μέτρα ζητείται, να ληφθούν και για τις επιχειρήσεις στη Γορτυνία και στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού και ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός κατέθεσαν σχετική αναφορά, με την επιστολή της συντονιστικής επιτροπής ελαιοτριβέων των πυρόπληκτων δήμων Γορτυνίας και Αρχαίας Ολυμπίας.