spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗΛΕΙΑΣτα «σκαριά» το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την Ηλεία

Στα «σκαριά» το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την Ηλεία

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που αφορά στο Παραλιακό Μέτωπο της Ηλείας, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφ. «Πατρίς» ήδη πήρε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Ε.Ε. και ακολουθεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ της ελληνικής κυβέρνησης.

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο Νομό Ηλείας είναι το ένα από τα δέκα που έχουν προκριθεί σε όλη τη χώρα και η υλοποίησή του ανοίγει το δρόμο για ένα μοντέλο τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του τόπου και για τους δύο τομείς της τοπικής οικονομίας.

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, για το παραλιακό μέτωπο της Ηλείας, συνδυάζει τα δύο λιμάνια του Νομού – Κυλλήνης και Κατακόλου- θα αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και θα συμβάλλει στην τουριστική εξέλιξη όλου του Νομού αφού θα υπάρξει άμεσε σχέση και με τον πρωτογενή τομέα.

Το Ειδικό Πολεοδομικό σχέδιο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας συγκεκριμένα αφορά τους Δήμους Πύργου (ΔΕ ΠΥΡΓΟΥ, ΙΑΡΔΑΝΟΥ, ΒΩΛΑΚΟΣ), Ήλιδας (ΔΕ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ) , Ανδραβίδας – Κυλλήνης (ΔΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ, ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ, ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ) και Πηνειού (ΔΕ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ, ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων