spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑ"Ξεμπλοκάρει" η σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός - Λουτράκι

“Ξεμπλοκάρει” η σιδηροδρομική γραμμή Ισθμός – Λουτράκι

Φαίνεται ότι ένα σιδηροδρομικό έργο, η γραμμή Ισθμού-Λουτρακίου, που είχε «παγώσει» τα τελευταία χρόνια και κινδύνευε να γίνει «στοιχειωμένο», ετοιμάζεται εκ νέου «να μπει στις ράγες»…

Σύμφωνα με ανθρώπους του σιδηροδρομικού κόσμου, κατόπιν παρεμβάσεων από τον αρμόδιο φορέα της ΕΡΓΟΣΕ έχουν ξεπεραστεί προβλήματα που είχαν ανακύψει με απαλλοτριώσεις και ελλιπείς μελέτες και το project που θα συνδέσει το Λουτράκι με την κυρίως σιδηροδρομική γραμμή συνεχίζεται υπό καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι αυτού του είδους οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο φαίνεται ότι χρειάστηκε σχετικός χρόνος… ωρίμανσης των διαδικασιών.

Πλέον, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, προ ημερών τακτοποιήθηκαν οι εκκρεμότητες, το έργο δείχνει να «ξεκολλάει», με τους υπεύθυνους να ευελπιστούν ότι προσεχώς, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα εκκινήσουν και πάλι οι απαραίτητες εργασίες.

Βάσει των προ 3ετίας περίπου ανακοινώσεων, πρόκειται για το έργο «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση», με την ολοκλήρωση του οποίου θα συνδεθεί το Λουτράκι με το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η προβλεπόμενη δαπάνη του έργου, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας, ανέρχονταν σε 12 εκατ. ευρώ χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ανάδοχος είχε ανακηρυχθεί κοινοπραξία υπό τον όμιλο Μυτιληναίου.

Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου και Αεροδρομίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων