spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔ. Κωστούρος: Καμία έκπτωση στην καθαριότητα των σχολείων

Δ. Κωστούρος: Καμία έκπτωση στην καθαριότητα των σχολείων

Με ιδίους πόρους θα καλύψει ο Δήμος Ναυπλιέων το επιπλέον κόστος ώστε να διασφαλίσει πλήρως την καθαριότητα σε όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του.

Το προσωπικό που κατανεμήθηκε από το Υπουργείου μέσω ανθρωποωρών, όπως και για όλους τους Δήμους της χώρας, δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των αναγκών και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καλυφθεί από πόρους του Δήμου η δαπάνη για την πρόσληψη άλλων 35 σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στις 220χιλιάδες ευρώ.

Η Δήλωση του δημάρχου Ναυπλιέων:

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η ρύθμιση σχετικά με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων ο Δήμος Ναυπλιέων και η πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Μαρία Ράλλη αποφάσισαν να μην υπάρξει καμία «έκπτωση» στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο ενέκρινε καθαριστές με ημιαπασχόληση.

Καμία έκπτωση λοιπόν στην ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας καθαριότητας στους χώρους που χτίζεται το μέλλον μας!

Άμεσα πήραμε απόφαση δημοτικού συμβουλίου και συμπληρώνοντας χρήματα από το δημοτικό ταμείο 220.000 € Προκηρύξαμε διαγωνισμό για 35 θέσεις καθαριστών για τα σχολεία του Δήμου μας με πλήρη απασχόληση. Χθες υπεγράφησαν οι συμβάσεις και σήμερα τοποθετήθηκαν στις σχολικές μονάδες με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Το σχολικό έτος ξεκινάει αύριο και εμείς θα είμαστε καθημερινά εκεί για να παρέχουμε μέσα σε όλες τις δυσκολίες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες

Δημήτρης Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιέων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων