Συνάντηση Ανδριανού με τους Διευθυντές της Εκπαίδευσης Αργολίδας

0
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Βασίλη Πολύδωρο.

 

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατιάς κ. Γιάννης Ανδριανός εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς με τους Διευθυντές πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, έγιναν φέτος πανελλαδικά 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών γενικής αγωγής και εκπαίδευσης, και το σχολικό έτος 2020-21 διορίστηκαν και 4.500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και προσωπικό στην ειδική αγωγή.

Με συστηματικότητα και προγραμματισμό, τα σχολεία της Αργολίδας ενισχύονται ουσιαστικά ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσελήφθησαν για τα σχολεία της Αργολίδας 64 εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής, 21 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ενώ συστάθηκαν 16 νέες οργανικές θέσεις σε ειδικότητες εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής και μουσικής

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Αργολίδας κ. Κατερίνα Δουράνου στη συνάντηση της με τον κ. Ανδριανό Βουλευτή Αργολίδας

Τη φετινή χρονιά θα υλοποιηθεί και στην Αργολίδα το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» που υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με 1251 γεύματα που θα προσφέρονται καθημερινά σε δημοτικά σχολεία των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους Μυκηνών.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διορίστηκαν 60 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, έχουν ήδη ορκιστεί 58 ενώ προσελήφθησαν 43 αναπληρωτές, και όποια κενά υπάρξουν θα καλυφθούν στην αμέσως επόμενη φάση με την πρόσληψη αναπληρωτών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η λειτουργία στην Αργολίδα του πρώτου πρότυπου ΕΠΑΛ από τα 6 συνολικά που ιδρύονται φέτος στη χώρα, αλλά και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου.

Με τη σχολική χρονιά να ξεκινά σε λίγες μέρες, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση για την άμεση κάλυψη κάθε ανάγκης και την αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων στη λειτουργία των σχολείων μας. Όπως επίσης οφείλουμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει την αρμοδιότητα να αναζητηθούν κατάλληλα οικόπεδα για την ανέγερση σχολικών κτηρίων ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η έλλειψη σχολικής στέγης, εφόσον μάλιστα υπάρχουν διαθέσιμα προς τούτο κονδύλια από το κεντρικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και βεβαίως πάνω από όλα είναι η προστασία της υγείας όλων, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό».