spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΛήψη μέτρων για την πανδημία ζητεί το ΚΚΕ Μεσσηνίας

Λήψη μέτρων για την πανδημία ζητεί το ΚΚΕ Μεσσηνίας

Τη λήψη μέτρων “για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του” απαιτεί με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει σε αυτήν “η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στο Νομό Μεσσηνίας έχει αποκλειστικά τη σφραγίδα της κυβέρνησης” και “επιβεβαιώνει το ΚΚΕ που εδώ και καιρό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με επανειλημμένες παρεμβάσεις για τα ελλιπή μέτρα προστασίας, τα πρωτόκολλα- «κουρελόχαρτο» κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου, τις τραγικές ελλείψεις σε όλες τις δομές υγείας του νομού”.

Κι αφού αναφέρεται στην επικίνδυνη όπως την χαρακτηρίζει κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λέγοντας ότι “έχει μετατραπεί σε μίας νόσου”, ενώ είναι “υποστελεχωμένο με το προσωπικό χωρίς καμία στήριξη να δίνει τη μάχη με αυταπάρνηση και αυτοθυσία”. Επίσης, υποστηρίζει ότι “η κατάσταση πρόκειται να γίνει χειρότερη με την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών”.

Ακόμη αναφέρεται στα κέντρα υγείας και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σημειώνοντας ότι “η λειτουργία τους για το επόμενο διάστημα είναι «στον αέρα», ενώ την ίδια στιγμή “μεγάλα ιατρεία και δομές στον ιδιωτικό τομέα αυγαταίνουν τα κέρδη τους”.

Αναφορά γίνεται και στην “πρωτοφανή απραξία των αρμόδιων δομών ελέγχου στους χώρους δουλειάς”.
Στην ίδια ανακοίνωση η τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι μαζί με τα τοπικά της επιτελεία “προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στο λαό που δεν εμβολιάζεται, για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες”.

Γι’ αυτό και “εδώ και τώρα ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής και της υγείας του στα χέρια του.

Με μαζικό – μαχητικό αγώνα να παλέψει ώστε να παρθούν τώρα μέτρα”, μεταξύ των οποίων: “Άμεσες μαζικές, μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Να εξασφαλιστεί ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα λειτουργεί πλήρως για όλες τις ασθένειες. Να απεμπλακεί το Νοσοκομείο από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές που λειτουργούν στην πόλη της Καλαμάτας.

Να ενταχτούν όλοι οι ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι ιατροί στον νομό σε ένα κεντρικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα. Να δοθεί έκτακτη στήριξη στους εργαζόμενους στον επισιτισμό- τουρισμό και στους καλλιτέχνες, που χάνουν μεροκάματα, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων