spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ πρώτη και δεύτερη μέρα του 12ου Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ στην Αρχαία Κόρινθο

Η πρώτη και δεύτερη μέρα του 12ου Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ στην Αρχαία Κόρινθο

Η πρώτη και δεύτερη μέρα του 12ου Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην Αρχαία Κόρινθο στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘Αναστασία Κεφάλα”.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” περιλαμβάνει πανελλήνιες κι ευρωπαϊκές κινηματογραφικές πρεμιέρες, προβολές 90 ταινιών συνολικά μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, πρόσφατης παραγωγής από 25 χώρες.
Το ένα τρίτο του προγράμματος “ΓΕΦΥΡΕΣ” αποτελείται από Ελληνικές ταινίες και οι σκηνοθέτες τους θα παρευρεθούν για να παρουσιάσουν τα έργα τους. Οι ξενόγλωσσες ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό και σε συνεργασία με το Tμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής και χορηγό μεταφοράς την Speedex θα μαζευτούν αναγκαία ήδη για τους πυρόπληκτους στα Βίλια.

 

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” επιπλέον του κυρίου προγράμματός του φιλοξενεί ένα τρίωρο από 50 ταινίες 1′-5′ έκαστη από το Φεστιβάλ Cine@Art και τις φιναλίστ ταινίες από το Φεστιβάλ Δελφών που έρχονται να συναντήσουν τον ενεργειακό χώρο του ναού του Θεού Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο. Το πρόγραμμα διακρίνει η πρωτοτυπία, η φρέσκια ματιά των νέων αλλά και καταξιωμένων δημιουργών και το ήμισυ αποτελείται από ταινίες γυναικών σκηνοθετριών ή και παραγωγών έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία κι αρμονία στις ιδέες που παρουσιάζονται. Το Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” προσκαλεί τους σινεφίλ της Κορινθίας να πλαισιώσουν την κριτική επιτροπή που θα υπάρχει στο κοινό.
Τα κινηματογραφικά θέματα που εμφανίζονται μεταξύ άλλων είναι η διαφορετικότητα, η κρίση του περιβάλλοντος και των ηθικών αξιών, ο χορός με πειραματικές καλλιτεχνικές ταινίες, η πνευματικότητα, η ένταξη των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες από την Μικρασιατική καταστροφή, την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο μέχρι τους πρόσφυγες στην Ελλάδα του σήμερα και η Επανάσταση του 1821.
Το Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” θα τιμήσει καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, όπως την Γεωργία Ζώη στις 31/8 και την Κατερίνα Χέλμη και τον Χάρη Ρώμα στις 4/9.
Επίσης, τo Σάββατο 4/9 θα ανακοινωθούν τα βραβεία Χρυσός Πήγασος και θα παρουσιασθεί ειδικό μουσικό πρόγραμμα με θέματα γνωστών ταινιών από τους Corinthian Cellos:
Ευγένιος Μπένσης, Χρήστος Παναγόπουλος και Λουκάς Μαλαμαδάκης.
Την Κυριακή 5/9, ώρα 8μμ τη τελευταία μέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” θα παρουσιαστεί πρόγραμμα με Κινηματογραφική μουσική από το δίσκο “Ταινία που έμελλε” της Κορίνθιας Κάτιας Ανδριανάκου σε πλάνα από ψηλά της Κορινθίας και βίντεο από Dronius. Θα γίνει προβολή της κωμωδίας “Γιατί Αντωνάκη Γιατί Νικολάκη;” σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Κολοβού.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label – EFFE, με το σήμα αυτό να αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας αξιοσημείωτων φεστιβάλ τέχνης, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη προσφορά στο πεδίο των τεχνών, τη συμβολή στην τοπική κοινότητα και το ανοιχτό διεθνές προφίλ τους.
Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre, η ΕΡΤ3 και τα τοπικά ΜΜΕ.
Κρατήσεις θέσεων στο 6909672168 και πληροφορίες στο 6972080441 , corinthfest@gmail.com www.bridgesfest.eu
 
Παρουσίαση Μη Χαμένες Πατρίδες από την Ευτυχία Φράγκου  https://youtu.be/P7J0lfjv5AI
Νίκος Καλλιπολίτης / Nikos Kallipolitis https://youtu.be/MsF3XhyboYw
Νίκος Κουρού / Nikos Kourou https://youtu.be/8FLjZhqDJks
Eυτυχία Φράγκου / Eftichia Fragou   https://youtu.be/jZ7AYv37dBw

Γιώργης Φωτόπουλος / Giorgis Fotopoulos  https://youtu.be/OGmwbjDveJo

Έναρξη Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ- Χαιρετισμός από Πέτρα Τερζή / Opening Festival Bridges – Greeting by Petra Terzi https://youtu.be/HiPTt_zhRqU
Έναρξη Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ – Χαιρετισμός από Κωνσταντίνα Σούκουλη / Opening Festival Bridges – Greeting by Konstantina Soukouli https://youtu.be/7utbIjKfeTA
Q+Α  with Directors  https://youtu.be/mGyA72l6X8Y

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων