spot_img
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑΕμβόλιο – Τρίτη δόση σε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών...

Εμβόλιο – Τρίτη δόση σε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών στο Ισραήλ

Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού σε όποιον είναι πλήρως εμβολιασμένος μειώνοντας το όριο ηλικίας για όσους το δικαιούνται στα 12 έτη.

Υψηλή εμβολιαστική κάλυψη

«Από σήμερα η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα προσφέρεται σε όλους», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Χάχμαν Ας, αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer.

Σημειώνεται ότι παρά το σχετικά υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, το Ισραήλ αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το νέο πανδημικό κύμα λόγω Δέλτα, με περισσότερα από 10.000 κρούσματα να καταγράφονται τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου καθημερινά για πρώτη φορά από τα μέσα Ιανουαρίου.

Από την αρχή της πανδημίας, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άτομα στη χώρα των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν μολυνθεί με κοροναϊό.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησαν εκστρατεία εμβολιασμού τον Δεκέμβριο του 2020.

Σχεδόν το 59% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και περίπου το 19% έχει εμβολιαστεί και με μια τρίτη, αναμνηστική δόση.

Το Ισραήλ βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Στο τέλος Ιουλίου, το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα που ξεκίνησε να χορηγεί αναμνηστική δόση του εμβολίου με στόχο να ενισχύσει την ανοσολογική απόκριση.

Άλλες χώρες ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

Το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο στο Ισραήλ μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για ραγδαία μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, αν και το εμβόλιο συνέχισε να παρέχει ισχυρή προστασία από τη σοβαρή νόσο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων