spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΛΑΚΩΝΙΑ16 Σύριοι διασώθηκαν από ναυάγιο στα ανοιχτά της Μονεμβάσιας!

16 Σύριοι διασώθηκαν από ναυάγιο στα ανοιχτά της Μονεμβάσιας!

16 Σύριοι ναυαγοί περισυλλέγησαν από σκάφος του Λιμενικού σώματος 28 μίλια ανατολικά της Μονεμβασιάς, και φιλοξενούνται στην πόλη – Φιλοξενία, τροφή και πρώτες βοήθειες εισφέρει ο Δήμος Μονεμβασίας

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 28/8, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «SEA BIRD», σημαίας Τόγκο, στη θαλάσσια περιοχή 0,2 ν.μ. βορειοανατολικά των βραχονησίδων «Καραβιά», κατόπιν πρόσκρουσής του.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία και μετέφερε 7.000 μετρικούς τόνους σιτάρι.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 2 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού πέντε παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα 16 μέλη του πληρώματος, όλοι υπήκοοι Συρίας, παρελήφθησαν με ασφάλεια από 2 παραπλέοντα πλοία, καλά στην υγεία τους, και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος Λιμενικού με προορισμό τη Μονεμβασιά.

Στο σημείο σπεύδουν 3 αντιρρυπαντικά σκάφη, ενώ πρόκειται να απογειωθεί και αεροσκάφος του Λιμενικού προκειμένου να ελέγξει την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση.

Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη του περιστατικού.

«Δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες»

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Σταύρος Χριστάκος, «…Ο Δήμος Μονεμβασίας παρέχει φιλοξενία στο γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, πρώτες βοήθειες και τροφή σύμφωνα με τις οδηγίες της Λιμενικής Αρχής…

Αν χρειαστεί βοήθεια από τους δημότες και εθελοντές θα υπάρξει ανακοίνωση.

Σημειώνουμε ότι δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες αλλά για εργαζόμενους σε φορτηγό πλοίο που ναυάγησε. Ευτυχώς όλο το πλήρωμα του πλοίου σώθηκε».

Η συστάδα «Καραβιά» είναι μία από τις 4 βραχονησίδες του Μυρτώου Πελάγους, (Φαλκονέρα, Βελοπούλα Ανάνες) οι οποίες ακόμα και σε συνθήκες άπνοιας έχουν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων