spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΟι πρώτες αποτιμήσεις των ζημιών στα πυρόπληκτα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Οι πρώτες αποτιμήσεις των ζημιών στα πυρόπληκτα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η πρώτη καταγραφή των αποτιμήσεων των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε Λακωνία, Αρκαδία, Μεσσηνία -αλλά και των προηγηθεισών σε Αργολίδα και Κορινθία- θα γίνει σε ευρεία τηλεδιάσκεψη.

Τα συμπεράσματα από την σύσκεψη, με τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών, θα μεταφερθούν άμεσα στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, σε επικοινωνία που θα έχει στη συνέχεια ο περιφερειάρχης μαζί του.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε την Τρίτη 17 Αυγούστου επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, αρμόδιο για την φορολογική πολιτική και την δημόσια περιουσία.

Αντικείμενο της συζήτησης του περιφερειάρχη με τον υφυπουργό ήταν η ανάγκη να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία όσον αφορά το θέμα των καθαρισμών στα ρέματα και ποτάμια, έτσι ώστε η Περιφέρεια να μπορέσει να παρέμβει άμεσα για την αποτροπή επικίνδυνων φαινομένων που ενδέχεται να προκύψουν από τις κακοκαιρίες τον ερχόμενο χειμώνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων