spot_img
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑυθαιρεσίες χωρίς τέλος στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Αυθαιρεσίες χωρίς τέλος στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Xρέωσαν σε πολίτη υπηρεσίες που δεν είχε ζητήσει και αφαίρεσαν τις δωρεάν κλήσεις εξωτερικού χωρίς να τον ενημερώσουν!

Έρμαια στις καταχρηστικές πρακτικές των εταιριών τηλεπικοινωνιών είναι οι πολίτες της χώρας, καθώς καμία Αρχή, ανεξάρτητη ή μη, δεν αγγίζει τους πολυεθνικούς κολοσσούς, που πολλές φορές, μάλιστα, λειτουργούν εν είδει καρτέλ. Ενα τέτοιο πεδίο δράσης είναι οι κάκιστες υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου, για τις οποίες οι αρμόδιες Αρχές επί σειρά ετών «σφυρίζουν αδιάφορα».

Συνήθης πρακτική είναι η αλλαγή των όρων των συμβολαίων των πολιτών, όταν αυτά λήγουν, χωρίς καμία προειδοποίηση και ενημέρωση. Πρακτικά, όταν ένα συμβόλαιο λήγει, οι εταιρίες δεν ενημερώνουν τους πελάτες τους και αλλάζουν απροειδοποίητα τους όρους χρήσης.

Ακολούθως, αυτοί ανυποψίαστοι κάνουν χρήση υπηρεσιών με υπέρογκο κόστος, το οποίο αντιλαμβάνονται τους επόμενους μήνες, μόνο όταν λαμβάνουν «θηριώδεις» λογαριασμούς. Και καθώς δεν είναι σε θέση να τους αποπληρώσουν, σειρά παίρνουν τα γνωστά κοράκια των εισπρακτικών και δικηγορικών εταιριών, που, μέσω τηλεφωνικών οχλήσεων, απειλούν και εκφοβίζουν για να εισπράξουν τα ποσά.

Τη χαρακτηριστική περίπτωση προσωπικού γολγοθά ενός πολίτη απέναντι στην COSMOTE φέρνουμε σήμερα στο φως, καθώς καταγγέλλει ότι επί 2,5 και πλέον χρόνια τελεί υπό στυγνό εκβιασμό, με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΕΤ), όπως λέει στη «δημοκρατία», να τηρεί στάση Ποντίου Πιλάτου. Καταδεικνύεται ότι για πολλοστή φορά, υπό την ανοχή του κράτους, οι εταιρίες δεν ενημερώνουν για τα «ψιλά γράμματα» των συμβάσεων και αυτό το κόλπο ελλοχεύει κινδύνους, αφού οι περισσότεροι συναινούν σε όρους συμβολαίων που δεν καταλαβαίνουν, με συνέπεια υπέρογκες χρεώσεις.

Από τις αρχές του 2019, και χωρίς καμία ενημέρωση, η εταιρία αποφάσισε αυθαίρετα να αλλάξει τους όρους του προγράμματος του κατοίκου Μελισσίων, του Αριστοτέλη Παπατρύφωνα.

Συγκεκριμένα, προσέθεσαν στις υπηρεσίες την παροχή διαδικτύου, την οποία δεν είχε ζητήσει, και ταυτόχρονα αφαίρεσαν την παροχή δωρεάν κλήσεων εξωτερικού, την οποία ο ίδιος χρησιμοποιούσε.

Αυτό είχε ως συνέπεια να «φουσκώσουν» απότομα οι λογαριασμοί. Μετά από εξώδικό του, η εταιρία, σε μία έμμεση παραδοχή, άλλαξε πάλι τους όρους του προγράμματος και προσέθεσε τις κλήσεις εξωτερικού.

Ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτεί από τον κύριο Παπατρύφωνα να καταβάλει τις υπέρογκες χρεώσεις, τις οποίες δεν αναγνωρίζει. Σε άλλη μία παραδοχή «ενοχής», η εταιρία μείωσε τις απαιτήσεις της, καθώς από την οφειλή των 450 ευρώ διέγραψε τα 150 ευρώ, όμως ζητά να της καταβληθούν 300 ευρώ μέχρι και σήμερα.

Επιπλέον, όλο αυτό το διάστημα έγιναν επανειλημμένες οχλήσεις από τη δικηγορική-εισπρακτική εταιρία, η οποία ανήκει στην οικογένεια του εκλιπόντα προέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Δημήτρη Σιούφα, που διαχειρίζεται τις οφειλές της COSMOTE, η οποία, με το γνωστό τραμπουκικό ύφος, απαιτεί να καταβάλει τις αμφισβητούμενες οφειλές.

Παρά τα νέα εξώδικα, η COSMOTE εξακολουθεί να απαιτεί μέχρι και σήμερα το σύνολο του ποσού, αγνοώντας το γεγονός ότι ο ίδιος καταβάλλει εμπρόθεσμα τους μηνιαίους λογαριασμούς του.

Το αποκορύφωμα ήταν στις 7 Ιουλίου 2021, όταν η εταιρία προχώρησε σε φραγή των εξερχόμενων, αλλά και των εισερχόμενων κλήσεών του, με την οδύσσεια να συνεχίζεται.

Μια έτερη καταχρηστική πρακτική των εταιριών είναι η με κάθε τρόπο «τιμωρία» όσων πελατών επέλεξαν να αλλάξουν πάροχο. Χαρακτηριστική είναι έτερη περίπτωση πολίτη που, προ τριών ετών, επέλεξε να αλλάξει εταιρία κινητής (από τη WIND στην COSMOTE).

Αν και είχε ειδοποιήσει εγκαίρως την πρώτη, βρέθηκε χρεωμένος με 300 ευρώ ως «πέναλτι» και ενώ είχε ήδη αλλάξει εταιρία. Τρία χρόνια μετά δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές από εισπρακτική ότι θα λάβει εξώδικο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων