Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων: «Όχι» εισιτήριο στον Μπάλο

0

Την αντίθεσή της στην επιβολή εισιτηρίου εισόδου στον Μπάλο, εκφράζει με επιστολή της προς το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον Δήμο Κισάμου, η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων.

Η Ενωση επισημαίνει ότι «οι ακτές πρέπει να είναι ανοικτές σε όλους ημεδαπούς και αλλοδαπούς, όχι μόνο στους πλούσιους», συμπληρώνοντας ότι «αν πράγματι μας ενδιαφέρει το περιβάλλον και όχι η εισπρακτική του διάσταση, ας φροντίσουμε μέσα από εθελοντικές δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλη αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την προστασία του».

Αναλυτικά, η επιστολή της Ενωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων:

Κατά καιρούς ανακινείτε το θέμα της επιβολής εισιτηρίου εισόδου (πέραν του εισπραττόμενου σήμερα 1 € για την αποκομιδή απορριμμάτων) επικαλούμενοι λόγους προστασίας του περιβάλλοντος από τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών.

Ο Μπάλος, όπως το Ελαφονήσι και η Σαμαριά αποτελούν μέσω της προβολής τους πόλο έλξης τουριστών στην περιοχή μας.

Το να θέλουμε να επιβάλουμε εισιτήριο αποτροπής είναι σαν να θέλουμε να μειώσουμε την τουριστική κίνηση στον Νομό Χανίων. Να έχουμε δηλαδή προσβάσιμα τα συγκεκριμένα μέρη, για τα οποία μια μεγάλη μερίδα τουριστών έρχεται στα Χανιά, προσβάσιμα μόνο σε πελάτες των 5άστερων ξενοδοχείων.

Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτές τις λογικές αποκλεισμού. Οι ακτές πρέπει να είναι ανοικτές σε όλους ημεδαπούς και αλλοδαπούς, όχι μόνο στους πλούσιους.

Άλλωστε και η UNESCO όταν κατατάσσει μια περιοχή στην λίστα περιοχών φυσικού κάλους δεν προστρέχει σε τέτοιες λογικές αποκλεισμού.

Αν πράγματι μας ενδιαφέρει το περιβάλλον και όχι η εισπρακτική του διάσταση, ας φροντίσουμε μέσα από εθελοντικές δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλη αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την προστασία του», καταλήγει η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων.