spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΆνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, όπως ανακοίνωσε χθες (11.08) το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο παροτρύνει τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες εμβολιασμένοι. «Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν κοντά στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους.

Άνοιγμα σχολείων: Όσα ισχύουν

Οι δάσκαλοι οφείλουν να πηγαίνουν στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα με δική τους ευθύνη. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές: θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα κάνουν επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

«Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών» λέει το υπουργείο Παιδείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων