spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑναφορά Γκιόλα στη βουλή για τα δεδουλευμένα των υγειονομικών

Αναφορά Γκιόλα στη βουλή για τα δεδουλευμένα των υγειονομικών

ANAΦΟΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΣΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ YΓΕΙΑΣ : «ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ»

Αναφορά κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας Βας. Κικίλια ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας σχετικά με την σημαντική καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων στους Υγειονομικούς Πρωτοβάθμιας φροντίδας και τη συνεχή υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας.

Αθήνα 3-82021

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια
Θέμα: «Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς πρωτοβάθμιας φροντίδας Πελοποννήσου και να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας»
Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την από 2-8-2021 Ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πελοποννήσου(ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Πελοποννήσου) την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Προκόπης Κωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Λαφαζάνος Γεώργιος .
Με την ως άνω Ανακοίνωση γίνεται γνωστό το πρόβλημα όχι μόνο της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους αλλά και η συνεχής υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, όπως και η αδιαφορία εκ μέρους της Κυβέρνησης ,προς έναν κλάδο των υγειονομικών που έδωσε και την ψυχή του στον αγώνα κατά του κορωνοϊού από την πρώτη στιγμή και στάθηκε στο πλάι των συμπολιτών μας.
Θεωρείται απαράδεκτο οι εργαζόμενοι της 6 ΥΠΕ να παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα Σαββατοκύριακα για ένα εξάμηνο για το πρόγραμμα του εμβολιασμού παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα «χρήματα υπάρχουν και θα δοθούν».

Με την παρούσα αναφορά μου σας διαβιβάζω το αίτημα των εργαζομένων υγειονομικών το οποίο και υιοθετώ γιατί είναι καθόλα δίκαιο και θα πρέπει το συντομότερο να ικανοποιηθεί έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σημαντική προσφορά τους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και στην Υγεία γενικότερα.
Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.
Συν:(1) Η από 02/08/2021 Ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πελοποννήσου(ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Πελοποννήσου)

Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης

Η επιστολή του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πελοποννήσου (ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Πελοποννήσου): 

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου στην Πελοπόννησο δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχημένη διεκπεραίωση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας ενάντια στην Πανδημία. Συνολικά στα ΚΥ , σύμφωνα με υπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας κι όχι δικούς μας, έχει πανελλαδικά διεκπεραιωθεί το 50% των εμβολιασμών!

Δουλέψαμε και δουλεύουμε Σάββατα και Κυριακές σε πολλά ΚΥ, λόγω υποστελέχωσης συνεχώς, από τον Φεβρουάριο!
Είναι όμως απαράδεκτο 6 μήνες τώρα, να μην μας έχει καταβληθεί από την 6η ΥΠΕ ούτε ένα ευρώ! Στην όποια επικοινωνία μας δε, οι οικονομικές της υπηρεσίες, μας παραπέμπουν στις «Ελληνικές καλένδες».

Παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε πριν σχεδόν 2 μήνες από τον Διοικητή Κο Καρβέλη ότι θα «επιληφθεί άμεσα» και από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Κο Θεμιστοκλέους ότι τα κονδύλια «υπάρχουν», παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι μας στα Νοσοκομεία και στα ημιαστικά ΚΥ εξοφλούνται για την συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κανονικά, παρά το γεγονός ότι άλλες ΥΠΕ (1η, 2η & 4η τουλάχιστον) έχουν ήδη εξοφλήσει 2 μήνες και προχωρούν, η 6η ΥΠΕ « δεν πληρώνει – δεν πληρώνει»!!
Όμως «ΩΣ ΕΔΩ»!

Δεν μπορεί πια να γίνει αποδεκτό να συνεχίσουμε να δουλεύουμε χωρίς να πληρωνόμαστε! Δεν θα επιτρέψουμε η ευσυνειδησία , ο επαγγελματισμός και η διάθεση κοινωνικής προσφοράς των γιατρών να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης , επικοινωνιακής διαχείρισης και «ανέξοδου» δοξασμού τρίτων.

Απαιτούμε :
– ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων μας!
– Στελέχωση κι όχι αποστελέχωση των ΚΥ για να γίνουν εφικτές ολιγοήμερες αδειοδοτήσεις του Ιατρικού Προσωπικού.

Ναύπλιο 2/8/2021
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Κωστάκης Προκόπης Λαφαζάνος Γεώργιος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων