Ο δήμαρχος Ύδρας για την υδροδότηση του νησιού – οι δηλώσεις

0

Γεώργιος Κουκουδάκης Δήμαρχος Ύδρας: “Δεν έχουμε περιθώρια για μεμψιμοιρίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Εμείς είμαστε εδώ Για την Ύδρα!”

«Οφείλουμε ένα ουσιαστικό ευχαριστώ στο προσωπικό ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου μας και στα στελέχη του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου για τις υπηρεσίες που προσέφεραν κατά τη χθεσινή (28/07/2021) τρίωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Νησί μας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι κατά τη διάρκεια της εν λόγω διακοπής λειτούργησαν άψογα τα συστήματα αυτοματισμού στην έναρξη λειτουργίας των γεννητριών στο αποχετευτικό σύστημα στο λιμάνι και στο υδραγωγείο στα καλά πηγάδια που τοποθετήθηκαν μαζί με τις γεννήτριες το 2019. Επιπλέον βρισκόταν σε ετοιμότητα έναρξης λειτουργίας και η γεώτρηση στον Παλαμιδά, έργο το οποίο ολοκληρώθηκε το 2021 συνολικού προϋπολογισμού 250,000 Ευρώ.

Επιπροσθέτως, πρόσφατη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην εισήγησή μου για τη αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας της μονάδας αφαλάτωσης σε συνδυασμό με την παραλαβή της γεννήτριας κόστους περίπου 110,000 Ευρώ που ύστερα από την ολοκλήρωση της εκπόνησης της σχετικής μελέτης και του σχετικού διαγωνισμού θα παραληφθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για την κάλυψη της λειτουργίας της, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αυτονομία της Ύδρας μας αναφορικά με την υδροδότηση της.

Με σχέδιο και μεθοδικότητα προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα που δημιουργεί τόσο η πανδημία όσο και η ραγδαία αύξηση στην ζήτηση βασικών υπηρεσιών από την εκμετάλλευση εκατοντάδων σπιτιών της Ύδρας μας ως τουριστικά καταλύματα. Σε αυτή την προσπάθεια ζητούμε τόσο την κατανόηση όσο και την συμπαράσταση όλων. Δεν έχουμε περιθώρια για μεμψιμοιρίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Εμείς είμαστε εδώ Για την Ύδρα!»