spot_img
spot_img
ΑρχικήΑΡΧΙΚΗ 1Bloomberg: «Το Χόλιγουντ έρχεται στην Ελλάδα»

Bloomberg: «Το Χόλιγουντ έρχεται στην Ελλάδα»

Αποθεώνει την Ελλάδα το Bloomberg, καθώς όπως τονίζει αποτελεί πόλο έλξης για το Χόλιγουντ που επενδύει στη χώρα μας σε ακριβές παραγωγές

«Το Χόλιγουντ έρχεται στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του το Bloomberg προσθέτοντας ότι οι εταιρίες παραγωγής προτιμούν την Ελλάδα και τις φυσικές ομορφιές που προσφέρει.

Στην Ελλάδα έχουν συνολικά εγκριθεί 140 προγραμματισμένες ταινίες από όλο τον κόσμο από το 2018, μια επένδυση αξίας περίπου 170 εκατομμυρίων ευρώ (200 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το EKOME, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνιών.

Μεταξύ των ταινιών είναι το θρίλερ “The Enforcer” με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas, όπου η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε Μαϊάμι.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα το πρώτο στούντιο που θα ανήκει στο Χόλυγουντ, αγόρασε ήδη ο παραγωγός της ταινίας Millenium Media. «Η Ελλάδα είναι πολύ ελκυστική ως τοποθεσία και προσφέρει διαφορετικά τοπία που δεν έχουν εκτεθεί υπερβολικά στη κινηματογράφηση», ανέφερε ο πρόεδρος της Millenium, Jeffrey Greenstein σε συνέντευξή του. “Η έκπτωση φόρου κάνει την Ελλάδα ακόμη πιο ελκυστική”, προσθέτει.

Επιστρέφεται το 40% των εξόδων

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση των εκπτώσεων είναι εγγυημένη μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και μέχρι τώρα ανέρχεται σε 75 εκ. ευρώ για το διάστημα 2018 – 2022. Σύμφωνα με το πρόγραμμα έκπτωσης, τα έξοδα που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα μπορούν να επιστραφούν στο 40% της αξίας τους. Η Ελλάδα προσθέτει επιπλέον φορολογική απαλλαγή 30% για επιλέξιμες δαπάνες.

Οι παραγωγοί κινηματογράφου είναι ενθουσιασμένοι αλλά θα ήθελαν να δουν το πρόγραμμα να επεκτείνεται και άλλο. «Έχουμε τουλάχιστον τρεις ταινίες που είναι τέλειες για γυρίσματα στην Ελλάδα και έτοιμες να ξεκινήσουν», δήλωσε ο Greenstein.

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι από τις συγκεκριμένες παραγωγές θα δημιουργηθούν περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας δίνοντας μια ανάσα στην Ελλάδα που κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη που ξεπερνά το 15%, αναφέρει το Bloomberg.

Τονίζεται ακόμη ότι οι παραγωγές ταινιών θα κάνουν καλό και σε άλλους κλάδους της οικονομίας όπως είναι τα εστιατόρια, ξενοδοχεία αλλά και ο κατασκευαστικός κλάδος.

Το σχέδιο καλύπτει προγράμματα ψυχαγωγίας εκτός από ταινίες, καθώς η Ελλάδα επεκτείνει τα κίνητρα στους παραγωγούς τηλεόρασης και βιντεοπαιχνιδιών.

Το Assassins Creed Odyssey της Ubisoft Entertainment, ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2018, χρησιμοποίησε μια ψηφιακή απεικόνιση της αρχαίας Ελλάδας και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη χώρα.

Η ισραηλινή σειρά περιπέτειας κατασκοπίας «Τεχεράνη» γυρίστηκε επίσης σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, ενώ η επιτυχημένη κωμωδία της NBC Universal «The Good Place» είχε πολλά γυρίσματα στη χώρα μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων