spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΚεραμέως για Φοιτητές: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού

Κεραμέως για Φοιτητές: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από το Σεπτέμβριο στη δια ζώσης εκπαίδευση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, αναφερόμενη στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με rapid και όχι με self test οι ανεμβολίαστοι φοιτητές

Σημείωσε ότι στη συνάντηση που θα έχει με του πρυτάνεις θα εξεταστούν οι τρόποι για τη δια ζώσης εκπαίδευση φοιτητών. Δεν είναι επιλογή μας οι ανεμβολιαστοί φοιτητές να κάνουν χρήση της τηλεκπαίδευσης, αλλά να προσέρχονται στην διδασκαλία με rapid test ή μοριακά και όχι self test, είπε η υπουργός Παιδείας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Για την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, η κυρία Κεραμέως είπε ότι και σε αυτό το πεδίο «είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και σε αυτήν την περίπτωση υποχρεωτικός εμβολιασμός για διδακτικό προσωπικό και φοιτητές, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση η κα Κεραμέως ανέφερε ότι περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, «ωστόσο δεν φτάνει, χρειαζόμαστε κι άλλους εμβολιασμούς» τόνισε.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είπε ότι φέτος έχουμε 9.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι, που κρίθηκε ότι δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να συμπληρώσουν μηχανογραφικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων