Περιοδεία Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο: Σάλος με τα 21.000 ευρώ

0

Ακριβά θα πληρώσουν οι πολίτες της Πελοποννήσου την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή τους καθώς ο γαλάζιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αποφάσισε να ξοδέψει πάνω από 21.000 ευρώ για να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε να διαθέσει 21.043,87 ευρώ για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις συναντήσεις και ομιλίες που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα.

«Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους είκοσι μία χιλιάδες σαράντα τρία ευρώ και ογδόντα επτά λεπτά (21.043,87 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του (ης) «01.072 Υπηρεσίες Διοίκησης ΠΕ Αρκαδίας» K.A. Eξόδων 0845.0001 του οικονομικού έτους 2021 για «Κάλυψη δαπανών στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, κ. Κ.Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ.Λιβανού, στις 19-07-2021 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και των συναντήσεων, ομιλιών και επαφών του» σημειώνεται στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περιοχές στη Δυτική Μεσσηνία το πρωί της Δευτέρας, συνοδευόμενος, εκτός από τον Σπήλιο Λιβανό, και από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε γίνεται αναφορά μόνο στον κύριο Λιβανό, οπότε δεν αποκλείεται η Περιφέρεια να ετοιμάζεται να εκταμιεύσει κι άλλα λεφτά ακόμα για τη κυρία Μενδώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε από χθες στην Μεσσηνία, και συγκεκριμένα στο πολυδιαφημισμένο πολυτελές θέρετρο Costa Navarino για μερικές «ώρες χαλάρωσης» πριν το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης της προσεχούς Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, να βρεθεί σε εργοστάσια, όπως της ΤΕΡΝΑ στην Παλαιόχουνη, και να φωτογραφηθεί να περιηγείται στους χώρους του.

Ωστόσο, Το ποσό που ενέκρινε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο γαλάζιος περιφερειάρχης, το οποίο ξεπερνά τις 21.000 ευρώ προκαλεί ομολογουμένως έκπληξη αλλά και απορίες για το ύψος των χρημάτων που έχει δεσμευτεί, καθώς το μόνο που αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια είναι πως τα χρήματα προορίζονται για Κάλυψη δαπανών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ