Γιατί θύμωσαν οι Τριπολιτσιώτες με τον Ορφανό- τι είπε ο ηθοποιός

0

Απάντηση Μπρακουμάτσου σε Ορφανό

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής  Άλσους Αγίου Γεωργίου Τρίπολης απάντησε στον ίδιο τόνο στον γνωστό ηθοποιό.

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει, με αφορμή όσα κατήγγειλε μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα ο Νίκος Ορφανός, λίγες ώρες μετά το τέλος της παράστασης “Υλικό Καποδίστριας” που δόθηκε στο Αλσος Αγίου Γεωργίου δίνει με μακροσκελή ανακοίνωση ο Βασίλης Μπρακουμάτσος, Προέδρος Διοικούσας Επιτροπής του  Άλσους Αγίου Γεωργίου Τρίπολης.

ΣΤΗΝ  κοινωνία των πολιτών του Δήμου Τρίπολης Κε ΟΡΦΑΝΕ ,δεν ήμαστε “ορφανοί” από ήθος ,αξιοπρέπεια, ευγένεια, πολιτισμό ,θάρρος και θράσος αν χρειαστεί.

ΑΝ έχετε  αξιοπρέπεια και ήθος   δημόσια να μας ανακοινώσετε, ποιος από τους συνεργάτες σου ,μετά την ΄αποτυχημένη΄ παράσταση σας είπε… τι περιμένεις από τους Τριπολιτσιώτες, τους ξέρω από το στρατό ΣΚΟΡΔΑΔΕΣ είναι και ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ.

Από τύχη και ευτυχή συγκυρία ,όταν υπηρετούσα Γ.Γ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρακολούθησα τα γυρίσματα σε δυο ταινίες ,με παγκοσμίου αναγνωσιμότητας ηθοποιούς, μόνο που τους πλησίαζες αισθανόσουνα δέος. Συμμετείχαν στα γυρίσματα δυο μέρες και νύχτες, καλοκαίρι με αντίξοες, συνθήκες, σε αντίσκηνα διαμένανε χωρίς κλιματισμό και χημικές τουαλέτες, πάντα χαμογελαστοί ,επίμονοι, εργατικοί, διάβαζαν τους ρόλους τους με φακό. Εκεί διαπίστωσα πέραν των άλλων τι σημαίνει να γίνεσαι και να παραμένεις παγκόσμια επιτυχημένος.

Πριν λίγα χρόνια με τον  μεγαλύτερο Έλληνα  καλλιτέχνη του τραγουδιού, για πολλά χρόνια,  επισκεφθήκαμε το θέατρο του Άλσους γιατί είχε εκφράσει την επιθυμία ,να πραγματοποιήσει μια συναυλία. Όπως είχα υποχρέωση του εξήγησα και τις υπάρχουσες συνθήκες για την Συναυλία. Μου απάντησε.. Βασίλη για εμάς δεν με νοιάζει, για τους ανθρώπους που θα έρθουν με ενδιαφέρει να διασκεδάσουν. Εκεί είχα διαπιστώσει για πρώτη φορά γιατί ο Γιώργος έγινε και παραμένει επιτυχημένος και στις καρδιές όλων μας .

Αυτά σε πρώτη προσέγγιση απίθανε άνθρωπε, της τέχνης του θεάτρου, του πολιτισμού, της πολιτικής Κε Ορφανέ. Έβγαλες χολή και όρκους γιατί δεν το έχεις ,δεν έδειξες τίποτα.

 Ήρθες να βελτιώσεις την κουλτούρα στα χωριατάκια της Τρίπολης εσύ ο σπουδαίος με το βαρύ βιογραφικό ,βουλευτής με το Ποτάμι, φιλόλογος, σχολή Καρόλου Κουν. 

Βουλευτής με το Ποτάμι, υποψήφιος μετά στην Αθήνα με τον Κώστα Μπακογιάννη, υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ, δεν γνωρίζω τι ηθοποιός είσαι άλλα σαν πολιτικός ,όπως τα παλιά μπουλούκια όπου βρείς πόρτα μπαίνεις . Δηλώνεις πολιτικός , ηθοποιός όπως λέμε μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Με την δήλωση του την προχθεσινή άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία για τις προσεχείς εκλογές τώρα με ποιον μάλλον ο Λεβέντης του έμεινε από τους άλλους πέρασε .       

Πρέπει να γνωρίζεις ότι ο κόσμος είναι μικρός, προσωρινός  Υπαλληλάκος του Δήμου Λαμιέων είσαι, άσε τώρα το Καλλιτεχνικός Διευθυντής κλπ .Τι έκανες πριν σε μαζέψει  ο σοβαρός Δήμαρχος Θύμιος Καραίσκος .

Δεν σεβάστηκες τίποτα ,ούτε το ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ, ούτε το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ούτε το Δήμο Τρίπολης που σε φιλοξένησε  ούτε τα 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , δεν σου αρέσει κάτι ,κάνεις κριτική σκληρή, να σου ζητήσουμε και την κατανόηση σου. Τους όρκους ,τις απειλές, τις χυδαίες επισημάνσεις και ενημερώσεις προς τι . Άμα ήμουνα Καραίσκος Δήμαρχος Λαμιέων θα σε είχα στείλει μετά την δήλωση σου, στα συσσίτια της Φόνσου και στον κο Μπίμπιλα .           

Σε παρότρυνση συμπολίτη να ενημερώσουμε τους πολίτες των πόλεων που θα επισκεφθείς να μην έρθει κανένας στην παράσταση σου, είμαι αντίθετος, Να έρθουν όσοι έρθουν να εκτεθείς και εκεί όπως στην Τρίπολη.

Μετά τις παραστάσεις σου ,στην Επίδαυρο, στον Απόλλωνα στη  Ερμούπολη, στο Ηρώδειο, στην Σκάλα του Μιλάνου ,στα θέατρα τα κατάμεστα με θερμαινόμενες πισίνες ,πολυτέλειες κάνε μια δημόσια ανάρτηση για τις χιλιάδες θεατές που  θα τις παρακολουθήσουν και άσε τους ΣΚΟΡΔΑΔΕΣ και τα ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ στην φτώχεια μας.

Όμως άρχοντα της τέχνης ,σε τούτη την πόλη, οι άνθρωποι, οι επισκέπτες οι αιρετοί, οι εκπρόσωποι των συλλόγων, τα μέλη της Δ.Ε παρακολουθούμε με τις ίδιες συνθήκες από το 1998 εκατοντάδες παραστάσεις ,τις περισσότερες με το θέατρο κατάμεστο η λιγότερο γεμάτο. Εκείνο που έχω διαπιστώσει ότι όλοι καλλιτέχνες , με τις ίδιες συνθήκες σου επαναλαμβάνω ήρθανε στο άλσος χαμογελαστοί και έφυγαν ευτυχισμένοι με ένα μεγάλο και ανυπόκριτο ευχαριστώ. 

Την διαπίστωση για εσένα την αφήνω προσωπικά, την έδωσαν οι θεατές της Τρίπολης , θα την δώσουν, οι θεατές των επόμενων πόλεων και η συμπεριφορά σου. 

Στην προηγούμενη παράσταση σου μάλλον το 2007 ,είχες θεατές ,γνώριζες τις συνθήκες του θεάτρου, τις είδες  και τώρα πριν την παράσταση, γιατί δεν την ματαίωσες, γιατί δεν διαμαρτυρήθηκες πριν,  Το 2007 την έκανες με τρόπο, δεν ζήτησες τουαλέτα γιατί από την χαρά σου που είχες κόσμο τα έκανες επάνω σου .Με στενοχωρεί η γραφή μου αλλά αυτή σου αξίζει ,ξέρεις εμείς οι Αρκάδες δεν δίνουμε βάση μόνο στην ανάγκη του θαρρείν, αλλά και του θρασείν .           

Όταν πριν τον ιό  πραγματοποιούντο παραστάσεις των πολιτιστικών σωματείων της Τρίπολης ,τραγούδι, χορός συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά και χιλιάδες θεατών. Θα σε προσκαλέσω του χρόνου να ξεφύγεις από την πολιτιστική, θεατρική μιζέρια και κακομοιριά και να δεις το μεγαλείο του ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και το μεγαλείο των ΑΡΚΑΔΩΝ σκορδάδων, βλαχαδερών κατά τους όμοιους σου. 

Τώρα για τους όρκους και τις παραινέσεις σου για τους επόμενους θιάσους να μην έρθουν στο θέατρο σου απαντώ ..όποιος θέλει έρχεται, αλλά σε ενημερώνω ότι θάρθουν  ,θάρθουν, όλοι στο μεροκάματο ήσαστε και ήμαστε.

Ξέρεις ο Δήμαρχος Τρίπολης  ο γιατρός είναι μεγαλόψυχος ,αν τον πάρεις κανένα τηλέφωνο για του χρόνου δεν θα πει όχι .Αν δε σου αρνηθεί  χτύπα το κουδούνι μου θα σε προσκαλέσει η διοικούσα επιτροπή του άλσους. Αν δε κάνεις και τις ίδιες δηλώσεις του χρόνου με τις φετινές ,θα τις καταχωρήσουμε γραμμένες στο ίδιο σημείο ,όπως τώρα. 

Ζητώ την κατανόηση των συμπολιτών μου για το υπερβατικό της γραφής. Κάποια τύχη με βοήθησε να μην παρακολουθήσω την παράσταση . Είσαι και Πειραιώτης από το Ρέντη μαγκιά και αυτό έτσι συμπεριφέρθηκες. Έλα που εμείς ήμαστε παιδιά του Τάσου Σεχιώτη και του Βαγγέλη Γιαννόπουλου. 

Γνωρίζω καλλίτερα από τον καθένα, τις συνθήκες ,υποδομής του θεάτρου, υπάρχει μια έντονη γραφειοκρατική δυστοκία ,είναι χώρος του άλσους μεν ,αλλά δασικός δε. Το 1998 ο Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, ο υπογράφων , οι αείμνηστοι Ορφανόπουλος, Τεριακής Γιαβρούμης, δώσαμε μάχες με το θηρίο της γραφειοκρατίας, όχι να κόψουμε δένδρα να σπάσουμε πέτρες στο υπάρχον τότε νταμάρι. Πήγα 4 φορές στο αυτόφωρο με χαρά πήγαινα στο Α.Τ με ευχαρίστηση αποχωρούσα , με την επωδό Αγιώργη βόηθα ,ούτε εγώ να πάω φυλακή, αλλά να γίνει και το θέατρο .    Ευθύνες δεν καταλογίζω σε κανέναν γιαυτό και σε κάθε παρέμβαση μικρή η μεγάλη τους ευχαριστώ . 

Εθελοντές από χρόνια  ήμαστε μαζί με χιλιάδες ,συμπολίτες που αγαπούν επισκέπτονται, το άλσος και το θέατρο, τα προστατεύουν  σε κάθε σημείο τους. Το απολαμβάνω μαζί με χιλιάδες άλλους να περπατώ να το φροντίζω. Έλειψα πολλά χρόνια ,όταν ερχόμουν στην Τρίπολη πρώτα πήγαινα στον Αγιώργη και μετά σπίτι μου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν από   τους ΟΡΦΑΝΟΥΣ ,  να είναι απρεπείς και απαράδεκτοι για ότι έχει σχέση με τον Αγιώργη και την πόλη μου.    

Η κοινωνία των πολιτών και η ευλογία του Αγιώργη είναι η δύναμη που συντηρεί και ανανεώνει αυτό το κομμάτι του παραδείσου που είναι δίπλα μας για 120 χρόνια, αν περιμέναμε από τους Ορφανούς θα είχαμε Ορφανέψει. 

Τα σχόλια όλων, στα ΜΚΔ, ειδικά τα αυστηρά και δίκαια ευπρόσδεκτα. Τα πικρά και πικρόχολα με δυναμώνουν, αν είναι και με όνομα η πρόσωπο με πρόσωπο  με δυναμώνουν πιο πολύ, γιατί αλάνθαστος είναι μόνο ο Αγιώργης.

 Έγραψε κάτι  Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ –ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και είναι  για  κάποιους Ευαγγέλιο, την αυτοκριτική του σαν παράσταση την έκανε, με τι εντυπώσεις έφυγαν οι ελάχιστοι θεατές.   .ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ στο Άλσος και το θέατρο ευρίσκονται σερβιτόροι, φαναρτζήδες, μαστόρια, νοικοκυρές, νέοι, γέροι ,δάσκαλοι ,πολίτες με καταγωγή από την Ρωσία, Ρουμανία, Συρία και το απολαμβάνουν χαμογελαστοί δεν το χορταίνουν με τίποτα, δεν μετράει η άποψή τους είναι κατά ελάχιστους παρακατιανοί άλλο ο Ορφανός ο καλλιτέχνης, άλλο ο μη αναγνωρίσιμος καθημερινός άνθρωπος που ίσως είναι και βαλτός η παπαγαλάκι. Όσο με αφορά για εσάς τους ελαχιστότατους είσθε γελασμένοι , και σας προκαλώ να μου τα πείτε πρόσωπο με πρόσωπο στο Άλσος, είμαι κάθε μέρα εκεί.   Το άλσος είναι το δάσος ΟΛΩΝ ΜΑΣ, χώρος πρασίνου, καθαρός, για ανάταση ζωής και ψυχής.              

 Μπείτε στον κόπο για μια επίσκεψη στα καμαρίνια ο δήμος τα έβαλε ,δείτε είναι καθαρά, ικανά να φιλοξενήσουν κάποιον για δυο ώρες και τα λέμε. Έχουν φωτισμό και τα λέμε. Είναι καθαρό το θέατρο και τα λέμε, έχει βρύση στην είσοδο του θεάτρου και όχι μόνο, και τα λέμε. Διατίθεται το ψυγείο του χώρου της Δ.Ε για αναψυκτικά και παγωμένο νερό και τα λέμε. Υπάρχουν δυο χημικές τουαλέτες από το Δήμο  και τα λέμε.

Μπείτε στον κόπο να επεσκέφθητε το θέατρο Ορχομενού Μαντινείας, Μεγαλόπολης ,Αρχαίας Μεσσήνης, όπου δίνονται παραστάσεις και τις συνθήκες που επικρατούν και τα λέμε. Που είναι οι τουαλέτες , το νερό, το φως στο μεγαλύτερο θέατρο του κόσμου στην Αρχαία Επίδαυρο και τα λέμε.

Μπείτε στον κόπο να δείτε τα μεγάλα  άλση των Αθηνών και τα λέμε.  

Βραβευτήκαμε κατά καιρούς για το Άλσος από πολλούς φορείς στην Ελλάδα αλλά διακριτικά δεν το ανακοινώσαμε γιατί ήμαστε εθελοντές. Οι  αείμνηστοι Λιοναράκης δημοσιογράφος και ο γνωστός Βασίλης Ραφαηλίδης χαρακτήριζαν τον Αγιώργη επίγειο παράδεισο δίπλα στην Τρίπολη, τακτικότατοι διακριτικοί επισκέπτες για χρόνια.   

Τώρα με τον ιό στο θέατρο καθημερινά παρευρίσκονται δεκάδες συμπολίτες και το απολαμβάνουν, μέρα νύχτα .Στο Άλσος γενικά εκατοντάδες καθημερινά και το απολαμβάνουν ιδίως τα παιδιά και επειδή δεν κρύβομαι πίσω απο το δάκτυλό μου και την ανωνυμία σας γνωρίζω ότι το άλσος έχει συγκεκριμένο νομικό καθεστώς με διοικούσα επιτροπή εθελοντές ,ελάτε να βοηθήσετε ,όπως κάνουν πολλοί και τους ευχαριστώ αν προτιμάτε όμως το μονοπάτι του πικρού και πικρόχολου μην έρχεστε εσείς οι ελαχιστότατοι στον Αγιώργη  επισκέπτες και καλλιτέχνες πηγαίνετε αλλού και αν βρείτε καλλίτερα να πάμε και εμείς οι υπόλοιποι .        

ΦΙΛΕΣ ,ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

Κε ΟΡΦΑΝΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.  

Υ.Γ

Θα περιμένω, όπως όλοι,  μια αντίδραση ,την οποιαδήποτε, για τις δηλώσεις του Κου Ορφανου από την Αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού την οποία εκτιμώ, αναγνωρίζω την προσπάθεια της.  


Η απάντηση του ηθοποιού

“Δεν έθιξα την πόλη, ούτε τους κατοίκους”- Επανήλθε με νέα ανάρτηση ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός!

“Επικοινώνησαν μαζί μου φίλοι από την Τρίπολη και μου εξέφρασαν την ενόχλησή τους, ότι έθιξα την πόλη τους. Επικοινώνησαν και κάτι αγενέστατοι που με έβρισαν, αλλά αυτοί οι ανώνυμοι τραμπούκοι του διαδικτύου υπάρχουν παντού, πάμε παρακάτω”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει:

“Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να συνεννοούμαστε: Δεν έθιξα την πόλη, ούτε τους κατοίκους. Έθιξα τους διαχειριστές του θεάτρου που αδιαφόρησαν για την δημιουργία υποδομών για να εργάζονται εκεί οι καλλιτέχνες και να εξυπηρετείται το κοινό. Βάσει αυτών, ο χώρος αυτός είναι παντελώς ακατάλληλος για επαγγελματικές εκδηλώσεις. Αν ήταν ιδιωτικός χώρος, δε θα έπαιρνε καν άδεια λειτουργίας”.

Και συνέχισε αναφέροντας ο πρωταγωνιστής της παράστασης “Υλικό Καποδίστριας”: “Δυστυχώς καμία απάντηση δεν πήρα από αρμόδιους, που δε γνωρίζω ποιοι είναι, είτε ότι λέω ανακρίβειες είτε ότι επιλήφθηκαν του προβλήματος και το διόρθωσαν. Πρώτος θα έλεγα μπράβο και θα αναδείκνυα την ανταπόκρισή τους. Δε συνέβη κάτι τέτοιο.

Στην Τρίπολη έκανα 5 μήνες στρατιώτης. Πέρασα μια χαρά. Περαστικός όποτε περνώ διαπιστώνω φευγαλέα, ότι έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη εξωστρεφής πόλη. Φεύγοντας από το θέατρο, αποκαρδιωμένοι, σταματήσαμε σε μια από τις εξαιρετικές ταβέρνες της, όπου οι άνθρωποι εκεί μας εξυπηρέτησαν με τόση ευγένεια, που ξεχάσαμε τη δυσάρεστη εμπειρία μας. Πέρα από το εξαιρετικό τους φαγητό. Η πόλη λοιπόν είναι μια χαρά. Αλλά εκείνοι που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, πρέπει να την κάνουν”.