Τι απαντά περί καρπουζιού και πατάτας ο υπουργός Σπ. Λιβανός

0

“Έχει εγκριθεί ενίσχυση για το καρπούζι και την πατάτα όχι μια αλλά δύο φορές”, απάντησε ο ΥΠΑΑΤ Σπ. Λιβανός, σε Ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχ. Κατρίνη σχετικά με τις περιπτώσεις παραγωγών πατάτας και καρπουζιού που υπέστησαν και φέτος ζημιά από την πανδημία.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, την πρώτη φορά οι Ηλείοι αγρότες εισέπραξαν 1.895.460 εκατομμύρια για το πρώιμο καρπούζι και 2.685.715 εκατομμύρια για την ανοιξιάτικη πατάτα. Οι αιτήσεις για τη δεύτερη ενίσχυση άνοιξαν στις 2 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, ενώ μέσα στα επόμενο διάστημα θα γίνουν και οι αντίστοιχες πληρωμές ύψους:

α) €6,57 εκατομμυρίων στο καρπούζι, το υπαίθριο, το μίνι και το όμπλα.

β) €11,9 εκατομμυρίων και για την πατάτα, ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή, το ποσό των.

Συνολικά €18,3 εκατομμύρια.

Σημείωσε δε ο υπουργός πως “αναμένονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να υλοποιηθούν έγκαιρα και δίκαια και αυτές οι ενισχύσεις στους παραγωγούς”.

Όσον αφορά τις ζημιές που αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Κατρίνης για τους παραγωγούς λόγω χαμηλής τιμής στο καρπούζι και στην πατάτα εξ αιτίας της πανδημίας, ο κ. Λιβανός μίλησε για δίκαιη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ενδεχόμενων παραγωγών που πλήττονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ