spot_img
spot_img
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΚ. Τζιούμης: «Ενθαρρύνουμε με κάθε μέσο τις τοπικές μας επιχειρήσεις»

Κ. Τζιούμης: «Ενθαρρύνουμε με κάθε μέσο τις τοπικές μας επιχειρήσεις»

«Σήμερα, η Τρίπολη εισέρχεται σε μια νέα εποχή όπου οι αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος και της διατήρησης του οικοσυστήματος είναι πρωτεύουσας σημασίας και αποτελούν κύριες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για ένα βιώσιμο, ανθεκτικό και έξυπνο μέλλον για την πόλη μας.

Είμαστε αλληλέγγυοι με την Guiyang για την υλοποίηση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, οι οποίοι αποτελούν το μέσο για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και της οικολογικής γεωργίας στις δύο πόλεις», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης, στον βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό που απηύθυνε στο Φόρουμ των Δημάρχων για την Πράσινη Ανάπτυξη (Mayors’ Forum for Green Development) που έλαβε χώρα στην Guiyang της Κίνας τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου.

Με την αρωγή του Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (CHAECD) και την ενεργή υποστήριξη του Προέδρου του, Γιώργου Καγκλή, ο Δήμος Τρίπολης έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα φιλικές και συνεργατικές σχέσεις με το Δήμο της Guiyang με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη της ελληνοκινεζικής φιλίας και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας σε εμπορικό, πολιτιστικό και άλλο επίπεδο μεταξύ των δύο πόλεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος της Guiyang, Chen Yan, προσκάλεσε το Δήμο Τρίπολης και το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο Φόρουμ και στην έκθεση τοπικών προϊόντων στην Guiyang κατά τη διάρκεια των οποίων θα υπογραφόταν και Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Λόγω των δύσκολων συγκυριών εξαιτίας της πανδημίας και των συνεπαγόμενων αυστηρών περιοριστικών ταξιδιωτικών μέτρων που εφαρμόζονται στην ασιατική χώρα, το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν διαδικτυακά ο Δήμαρχος Chen Yan με τον Αντιδήμαρχο, Αλέξανδρο Κανελλόπουλο, εκτελούντα καθήκοντα Δημάρχου, ενώ τα τοπικά προϊόντα προβλήθηκαν στο αντίστοιχο περίπτερο που οργάνωσε το Επιμελητήριο.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας ενθαρρύνει, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και κολέγια, ομάδες μελετών, μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς να υλοποιούν φιλικές ανταλλαγές και να συνεργάζονται στους τομείς της πληροφορικής, των οικονομικών ανταλλαγών, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού και της οικολογίας, με σκοπό τη βαθύτερη κατανόηση μεταξύ τους, τη σύσφιξη των φιλικών σχέσεων και την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων για την ευημερία και την ανάπτυξη των δημοτών των δύο πόλεων.

«Με βάση την πρόοδο που θα επιτευχθεί στους προαναφερθέντες τομείς στο εγγύς μέλλον, προσβλέπουμε και στη σύναψη αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεών μας», τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος κατά τη διάρκεια της υπογραφής του μνημονίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων