Πέρασαν τον… στόκο για κοκαϊνή και τους συνέλαβαν

0
Πέρασαν τον... στόκο για κοκαϊνή και τους συνέλαβαν

Στο Associated Press η «επιτυχία» της ΕΛΑΣ με τη σύλληψη και κρατητήριο δύο ημερών γιατί πέρασαν τον στόκο για κοκαΐνη

Διεθνή καριέρα συνεχίζουν να κάνουν οι επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας, καθώς το πρακτορείο ειδήσεων Αssociated Press ανακάλυψε και ανέδειξε την είδηση της σύλληψης δύο εργατών από τις αστυνομικές δυνάμεις για κατοχή ναρκωτικών, καθώς βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο τους ένα άσπρο υλικό, το οποίο θεώρησαν πως είναι κοκαΐνη, ωστόσο τελικά ήταν στόκος.

Στο Associated Press βρέθηκε για ακόμα μια φορά μια «επιτυχία» της ΕΛΑΣ, λίγες εβδομάδες μετά τις εικόνες με τον πίνακα του Πικάσο που έκαναν τον γύρο του κόσμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν δύο εργάτες διότι θεώρησαν ότι ο στόκος που βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους ήταν κοκαΐνη. Μάλιστα τους κρατήσουν και στο κρατητήριο για δύο ημέρες.

Αναλυτικότερα, όπως έγραψε το Assosiated Press την Πέμπτη 8 Ιουλίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής, 38 και 44 ετών με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών. Όμως η σκόνη που βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους δεν ήταν κοκαΐνη, όπως πίστευαν αλλά στόκος, ο οποίος, όπως φάνηκε από την ανάλυση που έγινε σε ειδικά εργαστήρια, είχε κρυσταλλωθεί εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του AP, η αστυνομία κράτησε τους άνδρες για δύο ημέρες στο κρατητήριο, ενώ τους κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, το αυτοκίνητo, αλλά και 2.900 ευρώ που είχαν στην κατοχή τους, διότι θεωρήθηκαν κέρδη από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.