spot_img
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΓάμοι - Βαπτίσεις: Με προσκλητήριο και τεστ στο χέρι

Γάμοι – Βαπτίσεις: Με προσκλητήριο και τεστ στο χέρι

Μπάχαλο σε Γάμους και Βαπτίσεις – Με προσκλητήριο και τεστ στο χέρι οι καλεσμένοι – Χορός μόνο σε covid free δεξιώσεις

Γάμοι – Βαπτίσεις: Με προσκλητήριο και τεστ στο χέρι. Εννέα στις δέκα εταιρίες του κλάδου Catering έχουν υποστεί απώλειες τζίρου άνω του 90% εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown, το δε ποσοστό των ακυρώσεων μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων υπερβαίνει το 20%.

«Ήδη στην Κρήτη έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού εκεί οι γάμοι και οι βαπτίσεις γίνονται με 2.000 και 3.000 προσκεκλημένους, όχι με 200 και 300» αναφέρει στα Dnews, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαδάς.

Διευκρινίζει ότι οι περιορισμοί αφορούν τους κλειστούς χώρους που θα μπορούν να λειτουργήσουν στο 25% με όρθιους και πως η διάταξη στην τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της 2ας Ιουλίου είναι ασαφής όσον αφορά στο εάν επιτρέπεται ο χορός.

«Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι τουλάχιστον το 85% των επιχειρήσεων θα ακολουθήσουν τη μικτή χρήση. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι λαμβάνονται ξανά μέτρα σε βάρος της εστίασης ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης στους πολίτες και την ίδια ώρα η εστίαση εξαιρείται από τις όποιες δράσεις στήριξης λες κι έχει βρει τους ρυθμούς της» σημειώνει ο κ. Καββαθάς.

 Η προϋπόθεση συμμετοχής σε γάμους και βαπτίσεις

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, προϋπόθεση συμμετοχής σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι από τις 15 Ιουλίου, η πιστοποίησης μη νόσησης (rapid test ή μοριακό). «Δεν είναι δυνατόν ούτε για μας ούτε για ‘κεινους να αναλάβουν τέτοιο έξοδο της τάξης των 20 ευρώ ανά άτομο, οπότε οι καλεσμένοι θα πρέπει να το επωμιστούν» λέει.

Καταλήγει δε, λέγοντας ότι είναι αδύνατον σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να «ενσωματωθούν» και να αρχίσουν να εφαρμόζονται τέτοιοι κανόνες, ιδίως όσον αφορά στους εργαζόμενους. «Τα προβλήματα του προσωπικού είναι μεγάλα.

Το 50% δεν ειναι εμβολιασμένο, αλλά και σήμερα να ξεκινήσουμε με τους εμβολιασμούς, διαθέσιμο προσωπικό θα έχουμε μετά από δυο μήνες, αλλιώς θα πρέπει να επιβαρύνεται ο εργαζόμενος το τεστ. Συνεπώς στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Διότι ο εργαζόμενος μέχρι να κάνει το εμβόλιο θα πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι υγιής πληρώνοντας το τεστ. Δηλαδή θα παίρνει 30 ευρώ και ανά δυο μέρες θα δίνει 20 για το τεστ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο google-site-verification: google4ff2c0abc414e29b.html
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων